Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mitől mos jól egy mosógép?

Mitől mos jól egy mosógép?

Figyelt kérdés

Szerintetek mi az a paraméter ami egyértelműen jellemzi a jó mosógépet. (itt most a mosás minőségére gondolok).

Sok mosóport kipróbáltam de egyik sem hozta a hírdetett folteltávolítást, ezért a gép oldaláról próbálom megközelíteni a problémát.

2010. aug. 6. 14:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%

Nem tudom, hogy mosol, de a hiba legtöbbször a kezelésnél van.

Elöször is, sokkal kevesebb mosószert adj a ruhákhoz, mint amit megadnak - ugyanis a mosószer lerakodik a gépben, meg a ruha szálain és ezzel csökkenti a mosás hatásfokát.

Másodszor ne tömd meg a gépet, csak annyi ruha mehet bele, amennyi lazáb belefér.

Harmadszor, ne használj öblitöt, mert egyrészt eltömiti a mosógép kifolyó vezetékét, másrészt a ruha szálain egy bevonatot képez, amitöl nem lesz többé nedvszivó, harmadrészt az öblitö nagyon jó baktériumtáptalaj, ezért hamarébb bebüdösödik ruha (ezért illatositják, mert igy eleinte nem érzödik) - hanem használj ecetet helyette, az fertötlenit, szagtalanit, a ruha puha és friss illatu lesz, egy géphet 1-2 evökanálnyi kell és a géped sem meszesedik be. (NEM lesz ecetszagú!)

Negyedszer: legalább egyszer havonta használd a 90 fokos progtamit, mert ezzel a gépedet is kitisztitod. Az esetleges mosózsermaradványokat feloldja, a gépet fertötleniti, és a kifolyó vezetéket is intenziven átöbliti.

2010. aug. 6. 15:17
 2/13 anonim ***** válasza:
Bocsánat: progtamit helyett programot akartam irni.
2010. aug. 6. 15:18
 3/13 anonim ***** válasza:

az előző válaszolótól kérdezném meg, hogy azt az 1-2 kanál ecetet az öblítő tartályba teszed bele simán? és hány százalékosból? illetve még azt, hoyg ha egy régebbi mosógépben szeretném elkezdeni akkor amit leold az ecet piszkot az nem kerül a ruhákra az első mosások alkalmával?

köszi szépen!

2010. aug. 6. 15:23
 4/13 anonim ***** válasza:
96%
Nem az előző vagyok,de azért válaszolok: Az öblítőtartáélyba kell az ecetet tenni,és a régi gépnél sem fog semmi piszkot belemosni a ruhákba. Én már nagyon régen nem használok semmilyen öblítőt,sem Calgont,csak ecetet. A ruháim is szépek,és a gépem sem vízköves.
2010. aug. 6. 15:40
 5/13 anonim ***** válasza:
nagyon szépen köszönöm!
2010. aug. 6. 15:56
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyetértek az ecetpártiakkal. Én itt olvastam róla, azóta használom, tökéletesen bevált. 0,5 dl 20%-os ecetet teszek az öblítő tartályába. 5 kg-os a mosógép. Kellemes, puha tapintású a ruha, élénkek a színek, és vicc, hogy a fehér is fehérebb.
2010. aug. 6. 16:00
 7/13 anonim ***** válasza:
én az öblítő mellé teszem a fél deci ecetet, de öblítőből is max egy negyed deci koncentrátumot teszek, és tényleg jóval kevesebb mosószer kell, mint ami rá van írva
2010. aug. 6. 16:08
 8/13 A kérdező kommentje:
A 15:17-es válaszadónak köszönöm, a kevesebb ruhamennyiség elgondolkodtat, de a mosópór mennyiségének csökkentését nem látom megindokoltnak. Mivel kis gyermekem van így ecettel öblítek kb 1,5 éve a makacs foltok megjelenése is ettől számíthatóak. Gondolom már sokan feltették a kérdést ezeket a makacs foltokat, hogy lehet eltüntetni. Én ezt a gép oldaláról, program választásról szeretném megközelíteni.
2010. aug. 6. 21:58
 9/13 anonim ***** válasza:

Tökmindegy hány mosóport próbáltál ki, amíg nem próbáltad ki azt az egyet. A mosógépnél nem mindegy, mennyi energiát használ, meg hogy mikor romlik el, de mind ugyanazt csinálja. Magas hőfokú vízben forgatja a ruhákat és a mosószert egy ideig, a szennyeződést viszont nem a mosógép, hanem a mosószer szedi ki a ruhákból.

SA8-at próbáltad?

2010. aug. 7. 12:44
 10/13 anonim ***** válasza:

lehet, hogy a túl sok mosószer hagy ám foltot a ruháidon ;)

én noname lidls mosószerrel mosom a párom emulzióval szennyezett melósgönceit és a megadott mosószer kb 2/5-t teszem bele a mosógépbe 30 °C-on és gyönyörű tiszta minden ruha ;)

2010. aug. 7. 12:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!