Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mik lehetnek ezek a hernyószer...

Mik lehetnek ezek a hernyószerűségek a csepegtető tálca alján?

Figyelt kérdés
Régóta van háztartásom, de ilyet még nem tapasztaltam. Ha a csepegtető tálcát nem takarítom el hetente egyszer, akkor apró kukac, hernyószerű valamik kezdenek el úszkálni benne. Értem, hogy a tálcában megálló vízben valahogy kifejlődnek, de ezek évekig nem voltak itt velünk. Sokat mosogatunk, egyiket a másik után, nem törlöm el állandóan a tálca alját. Nyilván ha mindennap tenném, nem lenne, de eddig sem jártam el így, és nem is voltak. De most minek köszönhetjük a szerencsét? Mások is tapasztaltak ilyet? Most állandóan mosogatom, fertőtlenítem, törlöm a csepegtető tálcát is.

2020. aug. 22. 19:33
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Életemben nem hallottam ilyet esküszöm.

Jó mondjuk én amikor elpakolok a tálcáról, akkor a vizet is kiöntöm belőle, leöblítem, de eltörölgetni pl. nem is szoktam.

Talán nálad szúnyoglárvák, sokáig ne tárold a vizet, egy mozdulat leönteni elpakolás után!

2020. aug. 22. 19:45
 2/8 anonim ***** válasza:

1-es vagyok:

Ilyenek?

[link]

2020. aug. 22. 19:47
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Vízben kelő féreg a szúnyoglárva, pangó vizet szereti.

Jól írja az 1-es, az lesz az!

2020. aug. 22. 19:53
 4/8 anonim ***** válasza:
Ez undorító!
2020. aug. 22. 20:05
 5/8 A kérdező kommentje:
Igen, undorító. De nem szúnyoglárváknak tűnnek. Mondanám, hogy lefényképezem, igyekszem azonban elkerülni, hogy újra és újra előbukkanjanak. Nyaralni mentünk 5 napra nemrég, utolsó pillanatban is elmostam még pár dolgot, és kint hagytam. Nyilván csepegett bele víz, és az ott maradt. 5 nap elég volt, hogy egy jó pár ott legyen benne. :( Való igaz, ha lepakolok róla, egy mozdulat, de ahogy lepakolok, szinte rögtön mosogatom a következőt, naponta vagy 3-4szer összegyűlik. És mielőtt bárki igénytelenségre gondolna, régebben is tisztítottam, vízkövet leszedtem róla ha kellett, de ilyen izék soha nem úszkáltak a vízben, és ha így járok minden egyes alkalommal domestosszal lefertőtlenítem. És mégis..
2020. aug. 22. 20:16
 6/8 anonim ***** válasza:
54%
Néha nálunk is előfordult. Lepkeszúnyog lárva. Én ecetet szoktam önteni a csepegtető tálcára.
2020. aug. 23. 09:59
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi, 6-os válaszoló, most olvastuk nemrég, hogy talán az is lehet, hogy csatorna légy.. :-o Azóta gondolkodtam, hogy állhat még esetleg víz. Tegnap öntöztem az orchideát, annak többet adok ilyenkor, egy héten 1x öntözöm. Felemeltem az edényét... és igen, ott is voltak. :( Szóval bárhol ezek szerint, ahol marad egy kis víz.. :-o Köszi szépen az ecetes tanácsot, kipróbálom!
2020. aug. 23. 10:48
 8/8 A kérdező kommentje:
ui.. kimaradt, az előzőből. "azóta gondolkodtam, hogy HOL állhat még esetleg víz"
2020. aug. 23. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!