Milyen kemikália mentes mosószert használtok? Nem bírom a vegyszereket sajnos.
Ez így elég általános, hogy vegyszereket.
Lehet mosószappan pehelyből és mosószódából készíteni mosószert, illetve használni mosáshoz.(mosószappan alapú baba mosószerek is vannak) A mosódió semmit sem ér; idővel lerakódik és barnás foltokat hoz a ruhákra, illetve könnyen penészedik.
Öblítő ami leginkább irritálhat, mert bevonja a ruha szálait, és az illatanyag is ott marad ami folyamatosan bomlik. Kis ecettel lehet helyettesíteni, ez semlegesíti a mosószer savasságát, és kiszedi a maradékot a ruhából.
Zagyvaság. Az ecet savas. Hogy közömbösítené a mosószer savasságát?
Egyébként a mosószerek lúgosak...
Kemikália mentes mosószer pedig nincs. A mosószappan is az, a mosószóda is. Na2CO3, nátriumkarbonát.
De még az ecetnek is van E-kódja, meg a csapvíznek is.
Hagyjuk már ezt a "kemikáliamentes" mantrát, mert úgy hülyeség ahogy van.
Az okoskodás és a tapasztalat ha verseng, akkor inkább a valós tapasztalatra szavazok, ezt a #2 válaszadóra értem. Teljesen átjön és érthető számomra, hogy a kérdező mit szeretne.
Egyik tanfolyamra mikor jártam, az egyik anyuka mesélte, hogy a gyermeke iszonyat allergiás a mosószerekre, de rájöttek, hogy ha ecettel öblítenek, akkor nincs gond. Én is ecettel öblítek azóta, mondjuk én jó bőven teszek bele. Én sem bírom annyira a mosószereket... De sorrendben menve, mosásnál első körben minden mosógépen van dupla öblítés funkció, ezt érdemes aktiválni. Mosószerből én a DM babás mosószereit használom, port a fehérekhez (a por fehérítő képessége jobb mint a folyékony mosószeré), folyékonyat a színes ruhákhoz. Ha érzékeny vagy a "kemikáliákra" ahogy írod, egyébként is célszerű babáknak szánt készítményeket használnod, azokban tényleg kevés irritáló "kemikália" van.
Én innen szoktam beszerezni a tisztítószereimet, nekem beváltak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!