Mit és hány fokon mosol?
Én 50 fokon a sötétet és 50 fokon a színeset, 60 fokon a fehéret.
Tudom, kicsit leegyszerűsítem, mert sokat dolgozom és nem mosom külön a törölközőket stb. Elég gyakran cserélem a ruháimat így félek tönkre mennének a magasabb mosástól.
Így is jó?
Színest 40 fokon
Fehéret 60 fokon
Alsóneműt-zoknit, törölközőt, ágyneműt külön 60 fokon.
Fekete-színes 30 fok, fehér 40 fok, ágynemű szintén 40 fok (hetente cserélem), törölközőket pedig 60 fokon mosóporral, minden más folyékony mosószerrel vagy kapszulával.
Magas hőmérsékleten nagyon hamar tönkre mennek a ruhák. Ha valami nagyon koszos azt be szoktam áztatni előtte.
A ruhákat külön mosom (színes/fehér) 40 fokon, a törölközőket, konyharuhákat, mikroszálas törlőkendőket (amit portörléshez használok) 60 fokon. Előre beáztatni csak a fehér köpenyeimet szoktam, mindig van rajta valami folt, ami Vanish-ért kiált :D (Óvónő vagyok.)
Nem túl sok ruha fér a gépbe (keskeny fajta), úgyhogy a nadrágokat szoktam még külön mosni, 40 fokon.
Kabátokat, függönyt, kényes holmikat 30 fokon.
Sok helyen olvastam, hogy az ágyneműt is lehet 60 fokon, de én még nem mertem, félek, tönkremegy az anyag; nem mindegyik pamut.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!