Hogyan kell wc-t takarítani? Minden részlet érdekel, plusz a kiegészítő részben.
Milyen szerrel?
Meddig kell a szert a fajanszon hagyni?
Hány naponta kell kitakarítani?
Milyen védőfelszerelés szükséges?
Hányféle eszközt kell beszerezni és mik azok?
A műanyag részt mivel kell tisztítani?
Nem nyilvános wc-re vonatkozik a kérdés, hanem otthonira.
Jelenleg egy fő használja.
Én így csinálom:
Domestos vagy más fertőtlenítő hatású szer.
Pár perc.
Heti 1-2 alkalom. Én most egyedül lakom, elég egyszer.
Gumikesztyű.
Wc kefe.
Domestos vagy más fertőtlenítős nedves törlőkendő.
Nem tudom, én leírom hogy szoktam, mert ennyire ráérek:
Hipót keverem hideg vízzel. Egy szivaccsal áttörlöm a deszkának a részeit. Meg maga a WC peremnek a tetejét. A WC belsejét kefével lesikálom, a perem alatti részekhez benyomom azt a Duck-os kék cuccot és hagyom hatni.
Mivel a hipó egészségtelen és rákkeltő, minden takarításnál ablakokat nyitok, gumikesztyűt és maszkot veszek fel a takarítás idejére.
Hetente legalább megcsinálom. Ketten használjuk.
Beleöntöm a domestost, igyekszem minél jobban a karima alá bejuttatni. Azt hagyom hatni, nem tudom pontosan mennyi idő... de annyi, amennyi idő alatt kívülről letakarítom a csészét, illetve az ülőkét. Ezt fertőtlenítőszerrel és/vagy ecetes tisztítószerrel csinálom. (Azt a részt, amire ráülünk és a fedő alsó részét mindenképp fertőtlenítem, a fedő tetejét és a csésze külső részét van hogy csak tisztítom, de legalább havonta ezeket is szoktam fertőtleníteni.)
Ha az kész, akkor nekiesek a csésze belsejének a wc kefével, addigra felázik aminek fel kell áznia, körbesikálom, leöblítem.
Eszközök: gumikesztyű, wc kefe, papírtörlő, szivacs, domestos, ecetes tisztítószer (bármilyen fürdőszobai/általános tisztítószer jó szerintem)
A "műanyag rész" az ülőke? Vagy mire gondolsz pontosan? Ülőkét leírtam. Ha másra gondolsz, akkor írd meg. :)
Apró tipp, hogy érdemes kitárni az ajtót és/vagy az ablakot, pláne ha kicsi méretű a fürdőszoba/wc, könnyen rosszul lehet lenni a tömény fertőtlenítő- és ecetgőztől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!