Mi a leghatékonyabb mód egy sütő belsejének a kitakarítására? Milyen tisztószerrel?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nem mindegy, hogy egy új sütőről van szó, amit már használtál néhányszor, vagy egy 10-15 éves sütő, amit soha senki nem takarított ki....
ÚJ esetén működhet az ecetes megoldás, de régi ráégések esetén ez kb szenteltvíz!!
Lehet kapni olyan sütőtisztító habot, amivel be kell fújni az egész belső teret, majd kb egy negxedóra után neki lehetvlátni a suvickolásnak.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Innen vettem az ötletet:
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Köszi az ötleteket, az ecettel fogok próbálkozni először, amúgy viszonylag új sütő, nincsenek benne eves zsirok;
A többieknek is ment a hasznos, viszont megkerdeznem, hogy pl a Well Done zsiroldó, vagy bármilyen más erős, hideg zsiroldó használata után honnan tudunk biztosra menni, hogy az a következő sütes közben nem marad ott semennyire a fertőtlenitőszer? Ezek annyira erősek, hogy az alapos vizes ronggyal való áttörles tenyleg eleg lenne, hogy semennyire se maradjon ott?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Az észlény fazon egy hektót ráönt, de előtt turbóra kapcsolta az elszívót legalább.
A HIDEG zsíroldó lényege, hogy hideg felületre kell felkenni és hagyni, hpgy feloldja. Fel fogja! Utána letörölni, majd leöblíteni és rendes mosószerrel, letakarítani, majd meleg vízzel leöblíteni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Nekem egy praktikám van: nem hagyom koszosan. Ahogy kihűl már ki is takarítom. Így kb 5 perc, félévente egyszer meg több óra, és ha valami már ráégett benne soha nem lesz már tiszta.
Valóban jó a hideg zsíroldó, anyukám használja, de én a gondolattól is rosszul vagyok, hogy azt befújjam a sütőmbe. Nem vagyok vegyszerellenes öko izé’ de azért a sütőben rengeteg olyan kis rés van ahova ha befújod a szert nem tudod maradéktalanul kitisztítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!