Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Hogyan legyek jó háziasszony?...

Hogyan legyek jó háziasszony? N/23

Figyelt kérdés
1 éve élek együtt a párommal de még mindig olyan ügyetlen vagyok sok mindenben. Pl ágyneműcserével is nagyon megszenvedek, nem tudom, hogy kell gyorsan rendesen felhúzni, mindig belenyúlok úgy igazgatom össze vissza bele. Ablakpucolás pl mindig csíkos marad, csúnyább mint volt. Felmosásnál hiába söprök fel és mosom ki a felmosó felmosó részét, egy helyre mindig összehúzza a piszkos és utána úgy szedegetem fel. Annyira sírhatnékom van, hogy ilyen mulya vagyok. Belegondolni is rossz, hogy egész életembe ezt kell majd csinálnom. Sajnos anyukám az ég világon semmit se tanított meg, főzni is most tanulok, de az is egy katasztrófa.

2020. máj. 10. 10:32
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
79%

Hát szerintem is fura, hogy otthon nem kellett ezeket csinálnod? Gyerekként nem voltál bevonva? Most meg hirtelen totál egyedül fogod csinálni, mint valami ötvenes évekbeli háztartásbeli, mert anyukád is így csinálta egyedül? Vagy ez csak a sajt elvárásod magad felé? "Belegondolni is rossz, hogy egész életembe ezt kell majd csinálnom." Ha van rá pénz, fogadj fel valakit. De azért nem tragédia a házimunka, ha úgy lettél volna nevelve, az élet része, hogy ha az ember helyett nem főznek, mosnak, takarítanak, mint egy szállodában, akkor neki kell vagy B) elviseli a kupit. Ha gyakorolsz, egyre ügyesebb leszel, és egyre gyorsabb.

Ágyazást nézd meg youtube-on, bár itt is már volt, aki szerintem jól leírta, mi a gyorsabbik módszer. Seprés helyett porszívózz és utána moss fel, ha kell. De még egyszerűbb, ha nem járkáltok be cipővel, akkor kevesebbszer kell. Ablakpucoláshoz vegyél erre való sprayt, és hát addig kell törölgetni, amíg már nem csíkos. Mindennek annyira kell tökéletesnek lennie, amennyire neked van igényed, ha meg a férjednek nem tetszik, csinálja ő :) Semmiképp ne legyen belőle valami pontozós teljesítménykényszer, hogy mennyire vagy tökéletes cseléd, mert abba tényleg bele lehet őrülni (főleg ha netán gyerekeket terveztek, akik ellenpakolnak:)) és azért a házimunkánál vannak értelmesebb és élvezetesebb dolgok is. Bár lehet ettől még büszke rá az ember, mint bármilyen munkára és lehet csinálni szeretetből, mint bármilyen más szolgálatot. Csak jó, ha van pozitív visszajelzés is, sokat lendít a munkakedven :) míg ha a párod csak azt veszi észre, hogy mi nem lett megcsinálva, bizony akár válóok is lehet.

2020. máj. 10. 16:57
 12/19 anonim ***** válasza:
90%
És akkor mi van ha 10 perc helyett 13 perc az ágynemű felhúzása? Nem történik katasztrófa.
2020. máj. 11. 19:24
 13/19 anonim ***** válasza:
90%

Most nem azért a 2 fillérért :D

De aki ennyire unatkozik, hogy lepontozgat nullára, mert azt írtam, hogy írjon nekem, meg leírtam h anyám nekem se mutatta meg... Az nyaljon sőt és most finomam fogalmaztam!

Egyszerűbb ha tud vkit kérdezni ezért jeleztem h írjon nyugodtan ;)

De unatkozó f* szfejek pontozgassátok le az embereket. Nyomorékok :D ezt is lehet nyugodtan.

Azt bírom sose írok semmi csúnyát és hasznos, csak mert nem egy véleményem vagyunk le kell pontozni a másikat.

Ennyire degeneráltakat, mint itt komolyan...

Dühítő... Mindenkivel csak a kötekedés, trollok népe

2020. máj. 11. 19:29
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Elsősorban azt kellene tisztázni, hogy ne a párodért, vagy a szomszédasszonyért, hanem ÖNMAGADÉRT érdemes megtanulnod dolgokat.

Ha egyedül élsz, vagy élnél, akkor is kell ágyneműt húzni vagy ablakot pucolni és ha nem akarod a fizetésedet felzabálni rendelt kajákkal vagy étteremmel, akkor érdemes megtanulnod főzni. Kizárólag magadért!

Nekem fiam van, de ezeket a dolgokat már réges-rég megtanítottam neki, főzni is úgy főz mint egy szakács.

Így nyugodtan engedtem az útjára, amikor arra került a sor, mert csupán azért, hogy legyen egy háztartási alkalmazottja, nem kell kompromisszumos kapcsolatokba belemásznia.

2020. máj. 11. 19:35
 15/19 anonim ***** válasza:
19%

14:

"Ha egyedül élsz, vagy élnél, akkor is kell ágyneműt húzni"

Nem kell. Mindenre van alternatív megoldás.

Én gyűlölöm a huzatot, belegabalyodok alvás közben, annál jobban csak a gombokat utálom, így nem húzok semmit a takaróra, hanem a takarót mosom ki negyedévente.

2020. máj. 12. 01:23
 16/19 anonim ***** válasza:
73%

De aranyos vagy! Igazából a szándék a lényeg és majd belejössz tényleg! Szóval már maga az elég, hogy szeretnél jó háziasszony lenni és erre törekszel.:) Ide meg ha már kiírtad a kérdést nyugodtan gyere vissza több dolgot megkérdezni, pontosan mit hogy kell,ha nem jól sikerül. De kaptál sok jó ötletet viszont biztos van még kérdésed írj nyugodtan nincs rossz kérdés!

Egyébként amikor ilyeneket olvasok hogy valaki maximum 3 hetente megpucolja az összes ablakot... Én is azt gondolom messze vagyok a jó háziasszonytól.:) De látod van aki két évente. Mindenkinek más a jó. Magadnak és kettőtöknek bőven elég megfelelni.

2020. máj. 14. 14:33
 17/19 anonim ***** válasza:
35%
Nem vagy rossz háziasszony, én 3 hetent pucolom, de nem nézem le azt aki csak évente :)
2020. máj. 14. 14:39
 18/19 anonim ***** válasza:
89%
Te is aranyos vagy!:) Én képzeld nem veszek már külön fújós ablaktisztítót! Nagyon tudom ajánlani a Kérdezőnek is a szivacsos gumis ablaklehúzót! Húsvét előtt csinàltam de már várom a következő ablakpucolást mert azzal gyerekjáték! Meleg lavór vízbe finom illatú mosogatószer pici ecettel és csilli-villi, azonnal száraz és csíkmentes, ezzel az egyetlen eszközzel.
2020. máj. 14. 15:11
 19/19 anonim ***** válasza:
12%
Párod mennyire ért a házimunkához? Azért amiket leírtál eléggé alapvető háztartási dolgok, meg lehet tanulni mindenkinek. Esetleg kérj tőle segítséget, vagy olvass utána, milyen lehetőségeid vannak egy-egy probléma megoldására :)
2020. aug. 9. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!