Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Miért baj, hogy ecettel...

Miért baj, hogy ecettel takarítok?

Figyelt kérdés
Tesómmal és az élettársával élek. Tesóm vegyszerekkel takarít, én ecettel. Gépeket nem használok. Kinek van igaza?
2020. ápr. 5. 00:12
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
10%

Nem baj, én is azzal szoktam. PVC van, tökéletesen fel lehet vele takarítani. A mosogatógépbe öntött öblítőtől hányok, ettől nem.

Viszont ha tesódék annyira balfaxok, hogy nem bírják az ecetet, hanyagold, de semmiképp se mindenféle vegyillatozott xart vásárolgassatok, mert az még rosszabb mint az ecet!

2020. ápr. 5. 10:59
 12/20 anonim ***** válasza:
90%
Ezt már egyszer kérdezted. Te laksz náluk, ők tartanak el, akkor alkalmazkodj.
2020. ápr. 5. 11:08
 13/20 anonim ***** válasza:
77%
Vagy el lehet húzni apádhoz, aki mellesleg a hivatalos gyámod, nála lehet, hogy azzal takarítasz, amivel akarsz.
2020. ápr. 6. 11:28
 14/20 anonim ***** válasza:
79%
A SAJÁT lakásdban azzal takarítasz, amivel akarsz, MÁSÉBAN, föleg ha ingyen élsz a nyakán, NEM, ott Ö dönti el, hogy mit akar és nem te!
2020. ápr. 6. 13:31
 15/20 anonim ***** válasza:
95%

"Tesóm vegyszerekkel takarít, én ecettel."

Ha vegyész lennél, akkor tudnád, hogy az ecet is VEGYSZER!

2020. ápr. 6. 13:37
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem "baj".

Viszont sokan nagyon utálják a szagát, így az ő szemszögükből baj.

Ha ilyen személy van a háztartásban, akkor illik vagy mással takarítani, vagy akkor ecetezni mikor nincs otthon és még nem is ér haza pár óráig.

2020. ápr. 6. 16:07
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha az ÉN lakásomban takarítánál olyan szerrel (mindegy, hogy ecet vagy "vegyszer"), amit én nem akarom, hogy használd, akkor igen rövid idön belül kereshetnél más lakhatási lehetöséget!

Itt egyáltalán nem az a kritikus pont, hogy MIVEL takarít a kérdezö, hanem hogy MÁS lakásában OLYANNAL, amit a tulajdonos elutasít! (AZ már csak hab a tortán, hogy a kérdezö ingyen él a testvérénél, a testvér tartja el, és még ö akarja eldöntei, hoyg a befogadó testvér hogyan vezesse a saját háztartását!)

2020. ápr. 6. 16:53
 18/20 anonim ***** válasza:
Azért az ecet + vegyszerek kombóval vigyázzunk, könnyedén lehet figyelmetlenségből kéngázt fejleszteni, aztán jól meghalni.
2020. ápr. 26. 21:57
 19/20 anonim ***** válasza:
Bocsánat, klórgázt, este van
2020. ápr. 26. 21:59
 20/20 anonim ***** válasza:

Ecettel tisztítani több okból sem előnyös.

1. Nagyon minimális antibakteriális hatása van (magát az ecetet is baktérium kultúrával "gyártják")

2. Hosszú távon a tüdőt károsítja a gőze, mert sokkal agresszívabb mint a bolti tisztító szerek). Ecetsavas munkahelyeken csakis gázálarcban enged dolgozni a munkavédelmis!

3. A fémeket korrodálja, bántja a krómozást, műanyagok foltosak lehetnek tőle)

4. Kéz bőrének sem a legjobb a 20% ecetsav.

A gépek használatáról annyit, hogy mindenki maga dönti el mennyire értékes a szabadideje.

2020. ápr. 27. 08:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!