Nálatok miből áll egy nagytakarítás?
Régen abból állt, hogy kimentem pecázni és mire hazamentem kész lett magától.
Manapság meg minden peca után nagytakarítok.
Nálam max a függönymosás amit nem csinálok hetente. A többi szinte minden benne van a napi/heti takarításban. Minden nap takarítok, így inkább napi fél-1 órát szánok rá, mint egy egész hétvégét. És rendet tartunk, nincs gyerek, viszont van egy kutya aki miatt alakult így ki, hogy minden nap kell porszívózni, felmosni...
De, hogy a kérdésre is válaszoljak: ágyneműcsere, ott rögtön a matrac porszívózása, ágy aljának letörlést/lepókhálózása 2-3 hetente; szekrények, karnis letörlése, párkány-ablakpucolás, portörlés, porszívózás,felmosás. Ezt megcsinálom a nappaliban is. Fürdő szobában zuhanyzó, mosdó, wc takarítás, a teljes csempét (mennyezettől-padlóig) 3 havonta szoktam lemosni. Konyhában nem igazán van takarítás, illetve van de minden főzés után. Ami ott van az az ablakpucolás, porszívósas, felmosás.
Soknak tűnik így leírva ezt minden szombaton, vagy vasárnap megcsinálni, de egy idő után kialakul a rutin és pörög.
Szeretjük a rendet és a tisztaságot :)
Tavaszi/nyári nagytakarítás:
Szőnyegek kitakarítása nagynyomásúval (férjem szokta)
Ruhák átválogatása a télieket kirakom a mellékbe
Szekrények belső/külső alapos áttőrlése
Ablakok törlése
Matracok kitisztítása nagynyomásúval plusz a párnákat takarókat is
Kb nekem ennyi a nagytakarítás a többit megcsinálom hetente:portörlés stb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!