Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mitől van bűz a wc-ben?

Mitől van bűz a wc-ben?

Figyelt kérdés

Nyáron csináltattunk új fürdőt, és wct.Eddig nyitva volt a wc ablak, de most a hidegben becsuktam, és iszonyú pöce szag van bent.Raktam a tartályba tablettát, a kagylóba illatosítót, sőtt elektromosa illatosítt a konektorba, és még most is érzem.Megőrülök.

A mester azt mondta bűzelzáró van bent nem lehet azzal gond.Akkor mivel van??

2008. nov. 21. 18:26
1 2
 11/17 -Pimpike- ***** válasza:
100%

Szia!

Néhány hónappal ezelőtt is volt egy ilyen kérdés itt, de most nem találtam meg. ott is az "illatos" wc-ről szólt. Nálam is mindig szag volt a wc-en és azt tanácsolták hogy sósavat kell beleönteni.A wc alsó részéből kiszedni a vizet(felmosóval) érdemes ablakot nyitni mert nagyon büdös lesz és ha üres akkor kell bele önteni a sósavat és hagyni állni. Én fél litert öntöttem bele majd 20perc múlva megnéztem és valami szürke hab jött fel leöntöttem vízzel ezt még egyszer megismételtem és azóta nincs szag a wc-ben(1 hónapja).

2008. nov. 23. 11:35
 12/17 anonim válasza:
100%
Ha hátsó kifolyású a vécéd, nézd meg, hogy a porcelán csésze és a kifolyó cső közötti gumiharang nincs-e elöregedve, esetleg elmozdulva. Iszopnyú büdöset tud okozni.
2008. nov. 25. 09:52
 13/17 anonim ***** válasza:
97%

Le kell menni kutyába. Vagy macskába, ahogy szimpatikusabb. Tehát négykézlábra ereszkedsz, és elkezdesz szaglászni. A szaglásodat jónak diagnosztizálom, még így távolról is, hiszen másképp nem éreznéd a bűzt. (Nem tudom, figyeled-e, milyen kérlelhetetlen logikával vonok le, megcáfolhatatlan összefüggéseket...).

Én például felújítás után kiszagoltam, hogy az alpári bűz forrása két rögzítőcsavarnál található, ami a budit az alaphoz rögzíti. Tehát a csavarok melletti résen keresztül kiáramolva zavarta az életminőségemet. Innen kezdve már semmi nem állhatott a probléma elhárításának útjába: a csavarfejeket, néhány határozott mozdulattal, letömítettem egy rágógumiszerű anyaggal (Terostat), amatőrök esetleg rágógumival is elintézhetik.

Ez mindenesetre cáfolja, hogy a porcelán átengedné a bűzt. Ilyen alapon ezután is bűzlenie kellett volna, hiszen a csavar mellett azért szaglott, mert az alsó zárógyűrűnél, vagyis a kifolyőcső csatlakozásánál nem zár rendesen. Ezért a bűz a mai napig ott lappang a csésze alsó üregében, mégsem érzem, mivel elzártam a kiszabadulásának útját.

Továbbá szerintem nem is porcelán, hanem égetett, üvegmázas kerámia (mint egy köcsög, de említhetném a csempét és járólapot is), ha jól gondolom. A kerámia porózus, tehát még át is engedhetne, de az üvegmáz már nem annyira. Ha a budi és a mosdó porcelánból lenne, baromi drága lenne, szerintem.

(A válaszaimnál látható százalékokra magasról teszek, csupán azt jelzi, hogy kénytelen voltam beszólni néhány itteni "értelmiségi" figurának.)

2008. nov. 25. 10:00
 14/17 anonim válasza:
0%
Mert bele szartok.
2008. nov. 25. 13:30
 15/17 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, képzeld ugyan ezt tettem amit te, és valóban a csavaroknál jött a bűz!!!!!!!!!!Már mindent megnéztem, még az előregedett gumit is, de hiába kerestem, ilyen nekünk nincs, és az a szutyok csavar volt a hibás, amire full nem is gondoltam.Nagyon örülök, köszönöm.!!!!!!!!!!!
2008. nov. 26. 08:38
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Király! :-) Nem hinné az ember, de aztán rá kellett jönni, a csatorna és a helyiség levegője közötti nyomáskülönbség miatt huzat áll elő, ami gyakorlatilag behúzza/befújja a csatornaszagot, még egy kis résen is.
2008. nov. 26. 11:52
 17/17 anonim válasza:
100%
Mi is hasonló cipőben jártunk az új fürdő és wc kialakítás után. Hosszas utánjárás után megtaláltuk a megoldást. A csőszerelőnk nem gondolt valamire. Ha többszintes a ház, vagy ha nem a megfelelő ponton van rákötve a wc a hálózatra, akkor magas légköri nyomás eseten a csatornába feltorlódó levegő a laza tokos kötések ( gumigyűrűs toldások ) mentén visszaáramlik. Megoldás: a legnagasabb bűzzáró víztükör szintjénél magasabb csatorna lélegeztető szelep felszerelése. Ez egy átm. 50-es cső bekötve a csatornavezeték wc előtti szakaszába, kivezetve a szabad térbe, rajta a szeleppel. Ha a rendszerben túlnyomás keletkezik ( rendszerint a wc lehuzáskor ) kinyit, nyomás kieggyenlítődik. A bűz nem áramlik vissza. Nem láttam a csatornahálózatodat, de lehet, hogy ez hiányzik. Hívj másik csőszerelőt, lehet, hogy az meg tudja mondani.
2008. nov. 27. 19:14
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!