Mitől van bűz a wc-ben?
Nyáron csináltattunk új fürdőt, és wct.Eddig nyitva volt a wc ablak, de most a hidegben becsuktam, és iszonyú pöce szag van bent.Raktam a tartályba tablettát, a kagylóba illatosítót, sőtt elektromosa illatosítt a konektorba, és még most is érzem.Megőrülök.
A mester azt mondta bűzelzáró van bent nem lehet azzal gond.Akkor mivel van??
Szia!
Néhány hónappal ezelőtt is volt egy ilyen kérdés itt, de most nem találtam meg. ott is az "illatos" wc-ről szólt. Nálam is mindig szag volt a wc-en és azt tanácsolták hogy sósavat kell beleönteni.A wc alsó részéből kiszedni a vizet(felmosóval) érdemes ablakot nyitni mert nagyon büdös lesz és ha üres akkor kell bele önteni a sósavat és hagyni állni. Én fél litert öntöttem bele majd 20perc múlva megnéztem és valami szürke hab jött fel leöntöttem vízzel ezt még egyszer megismételtem és azóta nincs szag a wc-ben(1 hónapja).
Le kell menni kutyába. Vagy macskába, ahogy szimpatikusabb. Tehát négykézlábra ereszkedsz, és elkezdesz szaglászni. A szaglásodat jónak diagnosztizálom, még így távolról is, hiszen másképp nem éreznéd a bűzt. (Nem tudom, figyeled-e, milyen kérlelhetetlen logikával vonok le, megcáfolhatatlan összefüggéseket...).
Én például felújítás után kiszagoltam, hogy az alpári bűz forrása két rögzítőcsavarnál található, ami a budit az alaphoz rögzíti. Tehát a csavarok melletti résen keresztül kiáramolva zavarta az életminőségemet. Innen kezdve már semmi nem állhatott a probléma elhárításának útjába: a csavarfejeket, néhány határozott mozdulattal, letömítettem egy rágógumiszerű anyaggal (Terostat), amatőrök esetleg rágógumival is elintézhetik.
Ez mindenesetre cáfolja, hogy a porcelán átengedné a bűzt. Ilyen alapon ezután is bűzlenie kellett volna, hiszen a csavar mellett azért szaglott, mert az alsó zárógyűrűnél, vagyis a kifolyőcső csatlakozásánál nem zár rendesen. Ezért a bűz a mai napig ott lappang a csésze alsó üregében, mégsem érzem, mivel elzártam a kiszabadulásának útját.
Továbbá szerintem nem is porcelán, hanem égetett, üvegmázas kerámia (mint egy köcsög, de említhetném a csempét és járólapot is), ha jól gondolom. A kerámia porózus, tehát még át is engedhetne, de az üvegmáz már nem annyira. Ha a budi és a mosdó porcelánból lenne, baromi drága lenne, szerintem.
(A válaszaimnál látható százalékokra magasról teszek, csupán azt jelzi, hogy kénytelen voltam beszólni néhány itteni "értelmiségi" figurának.)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!