Most vettem észre, hogy kb egy hónapja nem csak ketto,
hanem három réteget sikerült átvéreznem mikor megvolt.
A matracon is van egy pici vérfolt. Sose volt mèg ilyen.
Mivel tudom kiszedni szerintetek?
De miért kevésbé ciki és kényelmetlen a véres ágyneműt, pláne matracot súrolni látványosan a reggeli kapkodásban vagy mindenféle zizegős vízhatlan cuccon aludni, amit aztán szintén mosni kell, mint a vérzésnek megfelelő vastagságú betétet használni éjszakára, amit egy mozdulattal reggel sunyiban kidobsz? (A tampon tudtommal is egészségtelen 3-4 óránál tovább, legalábbis még suliban is így tanultuk jó rég, de rákeresve a net is tele van tss-es rémtörténetekkel.)
2020. febr. 13. 11:34
Nos, 35 évesen nekem nem kell "sunyiban" kidobnom a tampont, nem szalad ki a párom az udvarra ha véreset kell mosnom. A matracot/kárpitot meg mint mondtam, óvom egy pléddel a lepedő alatt.
Igen, létezik a TSS, de engem szerencsére eddig elkerült.
Különben mindenben ugyanolyanok a napjaink/éjszakáink mint mikor nincs meg. A menstruáció természetes folyamat, ebben semmi ciki nincs.
2020. febr. 13. 11:50
Nem a menzesz a ciki, hanem ha rendszeresen összevérzed magad alatt. Akadnak tök természetes folyamatok még mindenféle verziójú testnedvvel, amit az ember mégse szívesen tartogat a lepedőjén meg mutogat, még akkor se, ha jó viszonyban vagyunk megértő családtagjainkkal és olykor megeshet baleset. Nem is beszélve arról, hogy az ember néha pont akkor nem otthon alszik. Azt meg végképp nem értem, miért kényelmesebb ez a megoldás, míg a másikkal bátran lehet forgolódni, és tuti nem egy semmi tönkre, mert a menzesz vér egy kifejezetten nem könnyen tisztítható és hamar bomlásnak induló cucc.
2020. febr. 13. 12:11
Szerintem semmi ciki nincs abban, hogy valaki plédet tesz a lepedője alá, vagy matracvédőt használ. Azért van. 30+ os párkapcsolatban már senki nem sunyin dobja ki a betétet. Betét nekem is kényelmetlen, mintha dunsztban lennék. A másik meg, hogy nem az a baj, hogy nem elég vastag a betét, hanem forgolodásnál félre csúszik, abból van a baleset, nem a vékonyságból. Semmi ciki nincs egy matracvédő használatában, szerintem.
2020. febr. 13. 12:46
Nos, az már régen rossz ha x éves kor után a családtagjai előtt sunyiban dobja ki a tisztasági dolgait. Mi hárman élünk, párom tudja, hogy menstruálok, a lányom is tudja mi az, hisz 10 éves. Nemi életét is élünk ha megvan.
Tinikorban megértés a titkolózás, na de felnőttként, férjjel/gyerekkel már nem.
Ha ennyire be van parázva a folttól, tampon/betét kidobásától, akkor írjon a tini kategóriához.
2020. febr. 13. 14:12
2020. febr. 13. 14:13
Betét nem csúszik el, ha jó méretet választasz és normális bugyiba rakod. Nekem is van férjem, gyerekeim, sajnos kicsit öregebb is vagyok (nem gondoltam, hogy ezek számítanak ennél a kérdésnél). Bevallom, eddig eszembe sem jutott, hogy valaki nem igyekszik inkább az ellen tenni, hogy összekenjen ezt-azt, hanem ilyen Ágnes asszonyos megoldást választ.
2020. febr. 13. 14:47
Miért, szerinted mégis hogyan vannak a betétes balesetek, ha nem az elcsúszásból? Nem is nejlonréteg "ázik át", ahogy azt szokták mondani, hanem felül, alul oldalt kijön. Ennyi. Nem ágnesasszonyos megoldás matracvédőt használni, bármi kiömölhet a matracra így nem azt kell sikálni. Tamponozók sem áznak át folyamatosan, nehogy azt hidd. Azért kell matracvédő, ha éjszaka megjönne és még nincs bent semmi, akkor se legyen gond.
2020. febr. 13. 15:18
Persze, valóban nem korfüggő, nem is azért írtam. A tampont azért szeretem, mert semmi szagot nem érzek, ugyanúgy alhatok pucéran, másrészt nem érzem magam "becsomagolva".
Nem minden hónapban folyik ki a tampon mellett, de mikor erősebb, akkor előfordul akár naponta is, na meg szex esetén természetesen folyik.
De nem okoz gondot beáztatni, kimosni.
Szerencsére ma ár nem a pataknál módunk, hanem a gép mos.
2020. febr. 13. 15:24
Igyál olyan hohesc plus vas-at. Abban van vas, és akkor ha pl vashiányod van, akkor nem fogsz annyira vérezni ilyenkor. Ilyen bordó dobozos. Van benne vas, meg C vitamin is asszem, ami akkor segít a vas felszívódásában.
2020. febr. 14. 01:05
Kapcsolódó kérdések: