Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Szerintetek meddig kéne...

Szerintetek meddig kéne szellőztetni?

Figyelt kérdés
Befújtam ma délután Szavó penész elleni szerrel az előszoba falat. A penészt gyönyörűen lehozta, de már 2-3 órája folyamatosan szellőztetek (tárva nyitva van a bejárati ajtó, ami külső folyosóra nyílik, szóval lenne hova kimennie) de még mindig büdös vegyszerszag van. A tájékoztatón azt írta 15-20 perc a száradási idő és ahogy rajta is volt a dobozon, letöröltem utána vizes ronggyal a szert. Már nem tudom mit kezdjek. Bement a konyhába és a wc-be is a szag, mert ott elég rosszul csukódnak az ajtók.

2019. nov. 29. 18:20
 1/1 anonim ***** válasza:

A Szavo 95 %-ban hypot tartalmaz. Ebből némi klór szabadul fel a használat után. Az biztosan felhígul annyi idő alatt, amit a flakonra írtak, feltéve, hogy szellőztetsz.

A szag szerintem egy másik kérdés. némi szellőzés biztosíts addig, amíg érzed a szagot. A végleges megoldás az, ha a penész keletkezésének az okát szünteted meg. A németeknél szabvány írja elő a nedvesedés, azaz a penész ellen védő minimális szellőzés mértékét. Ezt ott úgynevezett rejtett ablak falc szellőzőkkel valósítják meg. Ezek bezárt ablaknál is biztosítanak némi, huzatmentesen zajló szellőzést. Penész azért van, mert párás a levegő és a pára a minimális szellőzés hiányában a falakban gyülemlik fel. Ha beépíted ezeket a szellőzőket ( ami viszonylag egyszerűen és roncsolás mentesen lehetséges) a finom, minimális szellőzés le fogja csökkenteni a páratartalmat, szép lassan kiszáradnak a falak és örökre búcsút mondhatsz a penésznek. Írd be a keresőbe:rejtett ablak falc szellőző és olvass utána!

2019. nov. 30. 11:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!