Úgy is rendesen kimossa a mosógép a ruhákat ha a mosószert (gél) nem a kis tégelyébe öntöm hanem a ruhákra öntöm rá?
Ismerősömtől hallottam hogy ő a mosószert nem a tartályba, a helyére önti, hanem a mosószeres üveg kupakjába, és azt teszi be a ruhák közé. Ergo mintha kapszulát tenne be közéjük.
Én is kipróbáltam, és az biztos hogy sokkal gazdaságosabb, mert lemértem, ha a tartályba öntöm, akkor 4 kupaknyit öntök bele, ha meg a ruhák közé teszem akkor meg ugye csak 1-et. Így is rendesen ki mossa a ruhát ugye? Mert hát a kapszulát is a ruhák közé kell betenni.
Most ez komoly? Mindegy hova és mennyit öntesz, az anyag így vagy úgy de a ruhák között végzi.
Nem értem a logikát ebben az egészben...
Nem hiába van a gépben az a kis tartály, amibe a mosószert kell helyezni (szórni vagy önteni). Ami mosógéppel eddig kapcsolatban voltam, az mind először vizet engedett, tehát jól benedvesítette, jól megforgatta vizesen a ruhát, volt amelyik ezt a vizet kiengedte. Utána öblítette ki a kis tartályból a mosószert, majd felmelegítette az újból engedett vizet és mosott.
Na de - miért kell 3-4 kupaknyi mosógélt használni egy mosáshoz?? Olvasd el a használati útmutatót a mosószeren!
Mi ugyan nem munkaruhákat (nem túl szennyezett) mosunk, de az eddigi mosógépeinkbe (Romo, Whirpool, Elektrolux) mindig egy szűk kupaknyit öntöttünk.
Szerintem a mosás hatékonyságát nem a mosógép szabja meg, hanem a mosószer mennyisége egy adag ruhára. Ám, nem akarok ellenkezni a mosógépetek gyártójával. Azért csak olvasd el a mosószer adagolási mennyiségét is és vesd össze a gép használati útmutatójával is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!