Kezdőoldal » Otthon » Házimunka » Mikkel spóroltok a legtöbbet...

Mikkel spóroltok a legtöbbet a családban?

Figyelt kérdés
Írnátok tippeket, hogy mivel lehet spórolni, ti mivel spóroltok? A legkisebbtől a legnagyobb dolgokig minden érdekel.
2019. nov. 3. 21:02
1 2 3 4 5
 1/43 anonim ***** válasza:
66%

Bevásárláskor szinte mindenből a gazdaságos kiszerelésű dolgokat vesszük. Tartós élelmiszerekből betankolunk meg amit csak lehet lefagyasztunk, vagy anyum befőzi.

Kertesben lehet csirkét tartani ami konyhai hulladékon és kukorican elvan. (+ ad tojást is) meg ugye ők is ehetőek csak a munka több velük :D

2019. nov. 3. 21:08
 2/43 anonim ***** válasza:
41%

Lakásrezsi: Úgy választok lakást, hogy alacosny legyen: Közös költség, fűtés (gáz vagy megújuló), jó hőtartó hatású ház legyen, jó állapotú, frissen felújított lakás, stb. El is költözök, ha látok jobb perspektívát ebből a szempontból. Cserénél is jobb ár-érték-aráényban veszek, tehát jobb lakásra és több pénzre cserélem a meglévőt.

Élelmiszerrel is lehet spórolni, utazással is. szinte minden dolog megvásárlása előtt piackutatást tartok és a legjobb ár-érték-arányút veszem meg.

Nem bankolok! :)

Nincs okostelefonom.

Netelőfizetést is használtan, hűségidővel vettem, 3050 Ft a korlátlan havidíjam évek óta...

Sokmindent veszek használtan.

2019. nov. 3. 21:09
 3/43 anonim ***** válasza:
68%
Nem fizetek elő dolgokat, amiket nem használok ki... Nem tartok fenn autót, nem veszek bérletet, ha nem utazok....:)
2019. nov. 3. 21:12
 4/43 anonim ***** válasza:
95%
Kidobtam az alkesz, vaterafüggő exemet. Egyből megspóroltam ötvenezret havonta.
2019. nov. 3. 21:14
 5/43 anonim ***** válasza:
68%
4: Vásárolt vagy eladott?
2019. nov. 3. 21:17
 6/43 anonim ***** válasza:
93%
Régi számítógépszemeteket vett vég nélkül amikhez aztán hozzá se nyúlt. A dobozok felét ki se bontotta. Egy 15 m2-es műhely fele plafonig volt ezekkel. Saját bevallása szerint jobban érdekelte a licitálgatás és a győzelem, mint maga a tárgy. Talán nem berúgva kellett volna intéznie ezeket.
2019. nov. 3. 21:27
 7/43 anonim ***** válasza:
34%
6: És nem a saját pénzéből vette? Ez szenvedélybetegség amúgy, te is tudod.
2019. nov. 3. 21:30
 8/43 anonim ***** válasza:
85%
Közös pénzből, de már nem az én problémám, hanem az anyjáé. Hogy mi van vele azt nem tudom, nem beszéltünk 3 éve. Azon se lepődnék meg, ha halott lenne. Én voltam a hülye, hogy hagytam 4 évig fajulni az egészet.
2019. nov. 3. 21:33
 9/43 anonim ***** válasza:
41%
Mosásnál én mosódiót használok, 2000 Ft egy tasakkal (Metroban) és több mint fél évig elég volt az előző adag. Bár inkább a környezet kímélése miatt választottam, de spórolásnak sem utolsó. A lámpákban az izzókat mindet kicseréltük LED-re és figyelünk a fürdési időre (nem megszállottan).
2019. nov. 3. 22:14
 10/43 anonim ***** válasza:
29%

Fűtés : 20fok bőven elég.

Kaja: otthon termelt zöldségek

Esővízzel öntözés.

Sportolunk, így kevesebb gyógyszer kell, mert egészségesebbek vagyunk.

Közlekedés : kerékpár

Nyaralás : nem járunk

WC : egymás után pisilni lehet lehúzás nélkül is. Szaga sincs.

Fogmosás: nem folyó vízzel, hanem pohár vízzel.

Mosogatás nem folyó vízzel.

Fürdés helyett zuhanyzás. Ott is: bevizezem magam, elzárom a csapot, szappan, öblítéshez újra víz, megint elzárom. A szappan eleve spórolás a tusfürdőhöz képest.

Laptop PC helyett.

Otthon főzünk, nem rendelünk.

Akciós időszakban veszünk tisztító szereket évekkel előre.

Befektetéseket tartunk.

LED lámpa mindenhol.

Ház szigetelés = kevesebb fűtés számla.

Nem tévézünk.

A WC papír két oldalát is használom ;)

Ház körüli dolgokat YouTube-on meglesem és nem szakemberre bízom, amit még tudok csinálni.

Másod állásban matekot korrepetálok.

2019. nov. 3. 23:31
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!