Aki utál takarítani, milyen gyakran tudja mégis rávenni magát?
Nekem az vált be, hogy minden nap takarítok egy keveset, illetve "nem hagyok nyomokat" magam után.
Ez utóbbi azt jelenti, hogy ha valamit használok, akkor azonnal visszateszem a helyére, ez sokkal kevesebb idö, mint idönként rendet rakni, másrészt sokkal könnyebb megtalálni mindent.
A minden nap takarítás meg annyi, hogy kb fél óra alatt megcsinálok valami rutindolgot: portörlés, proszívózás, felmosás, fürdöszobában csapok, kagylót kitisztízása, egy-egy fiók/szekrény rendbetétele stb. Így hetente egyszer a "rendes" takarításkor sokkal kevesebb, amit meg kell csinálni, és sokkal gyorsabban megvan.
Ez a két szabály betartásával elértem, hogy ugyan nincs patikai rend folyamatosan, de nagy rendetelnség, kosz sem. Ha netán váratlanul bejelenti magát valaki, akkormaximum fél óra alatt elérhetö a vendégváró rend.
Magyarul örökké takarítanak az előzők...
Hát ez nem pálya.
Azért elég vicces,hogy az első minden nap takarít 15-30 percet, és mégis kell fél óra ahhoz, hogy vendégeket tudjon fogadni :)
Kérdező: robotporszívó minden nap, tehát por nincs, így szálló por is alig. A rendrakás alap, az nem takarítás,mi mindig mindent visszateszünk a helyére. A robotporszívó fel is mos,legalábbis a miénk.
Egyebekre pedig takarítónő kéthetente. Mivel vízszűrő rendszer is van, így nem vízkövesedik semmi, a csapok sem. Aki kilocsolja a vizet fürdésnél az maga után feltörli. Így mindig rend, tisztaság van és nem kell fél órát puceválni, hogy vendéget beengedhessünk.
"Azért elég vicces,hogy az első minden nap takarít 15-30 percet, és mégis kell fél óra ahhoz, hogy vendégeket tudjon fogadni :)"
A 15-20 perc arra eleg, hogy a széthagyott cuccokat helyretedd, meg letöröld a konyhát-fürdöszobát, asztalt, stb.
A vendégek elött meg még egyszer porszívózás, portörlés, fürdöszobában törölközöcsere, armaturák átfényesítése meg valami vendégváró kajaféle összekészítése. (Ja, és amerikai konyhás nagy lakásról van szó!
8
Érdekes egy világképed van, ha egy nő nem lehet jómódú, csak akkor, ha "né". Ezek szerint te munkás lehetsz.
Nem vagyok semmiféle ilyen "né". A takarítónő havi bérénél te többet költesz nasira és üdítőre, a robotporszívó annyiba került, mint kb. a mobilod. A vízszűrő pedig nem egy vagyon.
Remélem, kielégítő választ adtam a proletár kis lelkednek, te szerencsétlen hülye.
Ugyan nem a 8-as vagyok, de ez megütötte a szemem:
"A takarítónő havi bérénél te többet költesz nasira és üdítőre"
HA ez igaz lenne, akkor a takarítónö ingyen dolgozna, mert nasira meg üdítöre sosem költök semennyit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!