Hogy kell helyesen feltölteni a sótartályt a mosogatógépben?
Nekem Bosch mosogatógépem van, és beleszokott menni egy egész dobozzal.
Szintig szoktam tölteni, és ennyi.
Doboz??
Vagy 40 éve kizárólag a legolcsóbb és durvább zacskós sót használom.
Mondjuk, nem is romlott még el soha.
40 éve ja mi. 1979-be már mosogatógéppel toltad? De jó neked.
Egyébként jó nagy hülyeséget beszélsz, ugyanis a vízlágyító só (mosogatógép só) nem tartalmaz sem vasat, sem bármilyen más karbonátot, ami viszont megtalálható a konyhasóban.
A szemcse mérete is jelentősen eltér. Ezért, semmiféleképpen se ajánlott mezei konyhasót önteni a gépbe.
Ráadásul van a mosogatógépeben egy nem látható gyanta tartály, ami az ioncserés folyamatok szerepét tölti be, és a lágyító só adalék regenerálja mikor már elhasználódik. Gyakorlatilag ezt a gyanta tartályt soha nem kell cserélni, mivel a megfelelő só helyre állítja a ionizációs funkcióját.
A vastartalmú karbonátos konyhasóval pont ezt a gyanta tartályt nyírod ki.
Szóval kétlem hogy 40 éve konyhasót öntesz a gépbe. Vagy lehet 79 óta 1-2 évente gépet cserélsz, mert megteheted.
Nyilván egy kis idő is kell a só oldódásához, úgyhogy ha már elég sót töltöttél bele, idő kérdése, hogy a sóhiány jelzés megszűnjön.
Amúgy én is a tablettázott, erre a célra gyártott sót ajánlom, mert a vízlágyítás a mosogatógépben éppen úgy működik ahogy a #6-os kommentelő írta. Ehhez a legolcsóbb és legjobb az erre a célra gyártott tiszta só. 25 kg 2 ezer forint körül van:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!