Milyen egy jó babaruha szabásminta? Három dimenziósra hogyan lehet? Lásd kifejtve alább.
Vegyünk egy polót az egyszerűség kedvéért. Tipikusan van egy eleje és egy háta a szabásmintának, mindkettő sík, összevarja őket az ember és továbbra is síkban van a két réteg, csak ha felveszi akkor tágul ki. Az igazi ruháknál is így van, hogy a polót gyűrődésmentesen síkba lehet hajtogatni tipikusan. Nem is értem miért két darabból csinálják?
Ugyanakkor ha két darabból van összevarva, akkor lehetőség lenne arra, hogy a végeredmény valóban egy 3-dimenziós felületre jobban illeszkedő nem síkrahajtható dolog legyen, tehát nem pusztán hengeres, de akár öblös, stb. A valóságban úgy tűnik nekem ,hogy általában ezzel nem foglalkoznak, lehet hogy a szép vasaltra hajtogatás miatt, mert az ember nem csak felveszi, de le is veszi és tárolni akarja. a különbség meg nem olyan nagy. De lehetne jobban is, ha a levétellel nem törődünk. Egy babaruha például lehet állandóan a babán. Ekkor hogyan lehet jó szabásmintát csinálni, ami nem lapos?
A kérdés elég össze vissza, és nem is értem teljesen a problémádat.
DE a ruhák többsége manapság már elasztikus anyagból van.
Ès nem csak síkban vannak a ruhák. Pl már a baba nadrág is, de egy felnötté meg pláne, az eleje és a hátulja más méretü, ívben vannak vágva, és ahogy össze varrjuk lesz belöle egy öblös üllep.
Ugyan így pl nöknél egy blúz mintája a mellnél be van vágva, ha ott össze varrod, akkor lesz egy kiemelkedö hupli a mellnek helyet adva...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!