Gipszkarton mennyire időtálló tégla falon? Sajnos emellett döntöttem a felújítók nyomására, de nagyon sok rosszat olvastam róla és kicsit elkezdtünk félni, mert nem volt éppen olcsó.
Ha normálisan rögzítették a párnafákat a falhoz, nagy baj nem lehet vele.
Mondjuk én két réteg kartont szoktam rakni, vagy egy 15 mm-es tűzgátlót, így sokkal erősebb a fal.
Nálam több, mint tíz éve van és nincs semmi baja.
Képet is tehetsz a falra, én szög helyett csavarral oldottam meg.
A hézagolás miért ne lenne szakszerű? Te hogy csinálnád meg? Nem egyenes a falad, ezt a lécváz egy az egyben átmásolná ezt a gipszkarton előtét falra. Te hogy hézagoltad volna?
A lécváz miért rosszabb, mint a fém profil? Ugyan én is fémprofil párti vagyok, de az egalizált lécváz sem rosszabb. Szerintem kicsit túlaggódod és az aggodalmaid nem igazán tudod alátámasztani tényszerű adatokkal. Az "azt hallottam" az nem tényszerű.
Bocs, de nem nagyon értem, hogy egy normál téglaházat miért kell gipszkartonozni milliókért, ami nem megoldja a meglévő hibákat, hanem csupán elfedi?!
Az összes hiba meg megmarad mögötte.
Ez is egy szép mondat: "emellett döntöttem a felújítók nyomására"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!