Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Mennyezeten beázást nyomát...

Mennyezeten beázást nyomát hogy lehet eltüntetni?

Figyelt kérdés

Meszelt fal, most a beázástól ilyen szép sárga foltok vannak rajta,a beázás természetesen meg lett szüntetve, az egyszerűbb volt, mint ezek a sárga karikák a mennyezeten.

Próbáltam rámeszelni, de a vagy 10. réteg se fedte el.

Milyen falfesték az, ami eltünteti?

Hófehér színű, ugye.

Köszönöm.

2019. márc. 25. 14:59
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Kend át matt zománc festékkel, majd lehet festeni.
2019. márc. 25. 15:04
 2/10 anonim ***** válasza:

Hasonló cipőben jártunk anno...igaz,nem meszelt,hanem diszperzites volt.

A legjobb az lenne,ha azon a részen leszednéd vakolatot is,és újravakolni.A beázás~száradás miatt ott amúgy is valószínűleg el van válva a födémtől,vagy a téglától.

Ha ezt nem szeretnéd/tudod megcsinálni,akkor először is meg kell várni,amíg teljesen kiszárad,azután durva csiszolóval ott leszedni az összes festész,még a vakolásból is egy kicsit,és mélyalapozás,teljes száradád után lehet glettelni,festeni.

2019. márc. 25. 15:09
 3/10 anonim ***** válasza:
Szerintem is le kéne kapni a vakolatot, de legalábbis 2-3mm vastagon lecsiszolni (smirglivel) és utána áthúzni glettel (rigips), aztán mehet a festés. Kicsit koszolósabb, a csiszolásnál száll a por, de ha ezzel kezded, már rég kész lennél. :) Porszívót érdemes alátenni ahogy csiszolod és az elszívja a por 90%-át.
2019. márc. 25. 15:37
 4/10 anonim ***** válasza:

Van rá speciális fedőfesték, fújós, nálam pl coverwhite a neve. Lekaparod (ha nem laza csak a felületét), lefújod, aztán lehet glettelni. A glettet is át lehet fújni vele, tutira fed. Aztán festés.

Lehet, hogy ez a zománcfesték parasztvakítós drága változata, de nálam bejött, szép lett. Kb 1800 egy flakon, pár m2-re jó.

2019. márc. 25. 15:49
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek!

Ez a mészfesték borzalom, pedig úgy emlékeztem rá, hogy pár átfestés után takar azért.

Teljesen átáztattam vele a falat. :(

2019. márc. 25. 17:41
 6/10 anonim ***** válasza:
Az anyagi tényezőn felül van valami indok amiért mésszel festesz? Ha nincs, akkor én lecsiszolnám a fenébe és valami jó minőségű fehér diszperziós festékkel lekenném 1, max 2 rétegben, ha nagyon rossz a felület (pl. héra gold).
2019. márc. 25. 19:09
 7/10 A kérdező kommentje:

Miért gondolod, hogy az anyagi tényezőket helyeztem előtérbe?

kb fél m2 a terület, leginkább azt helyeztem előtérbe, hogy keveset kelljen szórakozni vele.

A mész mellett azért döntöttem, mert előtte is az volt rajta, nem tudom a többi festék mennyire ütne el, a mész az jó lenne, csak nem takar. Az egész mennyezetet meg nem akartam lenyalni.

2019. márc. 25. 19:44
 8/10 anonim ***** válasza:
Bocsánat, nem megbántani akartalak (ha esetleg bántásnak vetted), csak általában az olcsósága miatt választanak manapság meszet festére. Alapvetően sokkal jobb tulajdonságokkal rendelkeznek a diszperziós festékek, viszont drágábbak. Emiatt gondoltam.
2019. márc. 25. 20:39
 9/10 anonim ***** válasza:
Alapozó festék rá, megszárad mehet rá a mész is, a zomàncon nem úgy áll meg a mész
2019. márc. 28. 10:00
 10/10 anonim ***** válasza:
Izoláló festék. Ha nem laza az alap akkor ezzel átkened, majd utánna mehet rá a fedőfesték. Ez a legegyszerűbb módja.
2019. márc. 31. 15:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!