Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Kéménybélelés gázkazánhoz?

Kéménybélelés gázkazánhoz?

Figyelt kérdés

Még csak árajánlatnál tartunk a kéménybélelés megbeszélése ezután jön.

A ház régi 50 éves a kemény 1.5 tégla így a belső átmérő max 15 cm.

Elegendő egy bélelt csőnek? Úgy tudom 8cm belső cső +5cm szigetelés.

Elméletileg befér, de gyakorlatban?

Köszi a válaszokat.

2019. márc. 3. 16:28
 1/9 anonim ***** válasza:

Gondolom cirkó gázkazánról van szó.

Ehhez nem kell kémény,mert ezeknek saját égéstermék kivezetésük van .Már nem is lehet olyan kazánt venni,melyek ne zárt égésterűek lennének .

Ne vezessen már meg a kéményes .

Csináltatsz 1 kéményt,amit semmire sem fogsz használni .

2019. márc. 3. 17:37
 2/9 mindentudó99 ***** válasza:
Kondenzációs kazánt tehetsz. Saját kéménye van. Ha olyan helyre tudod tenni elég a falon kiállni . 1 méter cső az egész meg egy könyök.
2019. márc. 3. 17:43
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A gázterv készitő mondja meg mit hova ,és hogy kell megcsinálni .Ő a felelőse az összes gázos munkának .

A szerelő,aki erre jogosult,az ő terve alapján dolgozhat .

2019. márc. 3. 18:23
 4/9 A kérdező kommentje:

Igazából a kéménybélelésről még nem esett szó, a komplett fűtést csinálja arra adja most az árajánlatot.

Mivel időtállót akarok a legújabb/leghasznosabb gázkazánt szeretném árról függetlenül.

Úgy tudtam pont, hogy az új kazánoknak kell a kéménybélelés. Most mégsem? Köszi a választ amúgy

2019. márc. 3. 18:54
 5/9 mindentudó99 ***** válasza:
Igazából az első lépés a gáztervnek kellene lenni ha új lesz az egész. Milyen gázszerelő az aki ezt nem tudja? Esetleg ő csinálja a tervet is? Először gázterv. Aki csinálja jelöli ki a kazán helyét és hogy ehez képest milyen kémény kell. Majd ha ez megvan utána benyújtjátok a gázszolgáltatóhoz. Legalább is tavaj előtt nyáron még így volt. Megkaptam az emgedélyt utána kértem ajánlatot és kezdték csinálni.
2019. márc. 3. 19:01
 6/9 A kérdező kommentje:

Tervekről nem beszélt, mert egy régi lesz újra cserélve + radiátor helyett padlófűtést akarok. Közben olvashattam és ezt találtam. Érdekes azt írja a kis téglából rakott kémény nem is jó gázkazánhoz, miközben eddig is az volt rajta.

"Az előbb említett kisméretű kéménytéglából rakott, bélelés nélküli kémények csak a vegyes tüzelésű kazánoknál, valamint a fatüzeléses kandallók és cserépkályhák fűtésénél használhatók.

A tüzelőberendezéseknek mintegy 60%-át kitevő gázkazánok biztonságos működéséhez korszerű elemes kéményre van szükség, vagy pedig a meglévő falazott kéményt kell belülről műanyag vagy fém béléscsővel kibélelni."

2019. márc. 3. 19:06
 7/9 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Itt írták már hogy csak kazán cserénél van valami egyszerűsített eljárás. Nem kell terv. Legjobb lenne ha felhívnád a szolgáltatót. Mehkérdeznéd hogy megy ez most.
2019. márc. 4. 06:56
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

A szomszédban a tél elején cseréltek kazánt. Nem tudom, milyen engedélyek kellettek neki, de a kéményt bélelték, az látszik kintről is. Zárt égésterű kazánt (pl. kondenzációs) nem köthetsz csak úgy be egy hagyományos kéménybe, mert annak dupla csöve van. Leegyszerűsítve ezért kell a bélelés vagy az új kémény.

Falon csak úgy kivezetni, mint a régebbi turbós kazánokat csak akkor lehet, ha engedélyezik. Nálunk szerencsére engedélyezték. (Így a legolcsóbb.)

De ennek sok feltétele van, mert helyileg korlátozhatják, plusz nem lehet X méteren belül ablak, növény, szomszéd, stb. Vagy kell hozzá egy jó tervező, aki át tudja vinni.

2019. márc. 4. 11:19
 9/9 A kérdező kommentje:
köszi a választ. Azóta ténylegesen kiderült kéménybélelés kell, lesz kondenzációs gázkazán miatt, amit írtak, hogy 1m cső nem játszható közel a szomszéd és azért nem kell terveztetni mert a régi helyére megy az új.
2019. márc. 4. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!