Kéménybélelés gázkazánhoz?
Még csak árajánlatnál tartunk a kéménybélelés megbeszélése ezután jön.
A ház régi 50 éves a kemény 1.5 tégla így a belső átmérő max 15 cm.
Elegendő egy bélelt csőnek? Úgy tudom 8cm belső cső +5cm szigetelés.
Elméletileg befér, de gyakorlatban?
Köszi a válaszokat.
Gondolom cirkó gázkazánról van szó.
Ehhez nem kell kémény,mert ezeknek saját égéstermék kivezetésük van .Már nem is lehet olyan kazánt venni,melyek ne zárt égésterűek lennének .
Ne vezessen már meg a kéményes .
Csináltatsz 1 kéményt,amit semmire sem fogsz használni .
A gázterv készitő mondja meg mit hova ,és hogy kell megcsinálni .Ő a felelőse az összes gázos munkának .
A szerelő,aki erre jogosult,az ő terve alapján dolgozhat .
Igazából a kéménybélelésről még nem esett szó, a komplett fűtést csinálja arra adja most az árajánlatot.
Mivel időtállót akarok a legújabb/leghasznosabb gázkazánt szeretném árról függetlenül.
Úgy tudtam pont, hogy az új kazánoknak kell a kéménybélelés. Most mégsem? Köszi a választ amúgy
Tervekről nem beszélt, mert egy régi lesz újra cserélve + radiátor helyett padlófűtést akarok. Közben olvashattam és ezt találtam. Érdekes azt írja a kis téglából rakott kémény nem is jó gázkazánhoz, miközben eddig is az volt rajta.
"Az előbb említett kisméretű kéménytéglából rakott, bélelés nélküli kémények csak a vegyes tüzelésű kazánoknál, valamint a fatüzeléses kandallók és cserépkályhák fűtésénél használhatók.
A tüzelőberendezéseknek mintegy 60%-át kitevő gázkazánok biztonságos működéséhez korszerű elemes kéményre van szükség, vagy pedig a meglévő falazott kéményt kell belülről műanyag vagy fém béléscsővel kibélelni."
A szomszédban a tél elején cseréltek kazánt. Nem tudom, milyen engedélyek kellettek neki, de a kéményt bélelték, az látszik kintről is. Zárt égésterű kazánt (pl. kondenzációs) nem köthetsz csak úgy be egy hagyományos kéménybe, mert annak dupla csöve van. Leegyszerűsítve ezért kell a bélelés vagy az új kémény.
Falon csak úgy kivezetni, mint a régebbi turbós kazánokat csak akkor lehet, ha engedélyezik. Nálunk szerencsére engedélyezték. (Így a legolcsóbb.)
De ennek sok feltétele van, mert helyileg korlátozhatják, plusz nem lehet X méteren belül ablak, növény, szomszéd, stb. Vagy kell hozzá egy jó tervező, aki át tudja vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!