Melyik utólagos tetőszigetelést érdemes választani?
Kaptam pár ajánlatot a tető szigeteléséhez (a szarufák közötti részre):
kőgyapotos megoldás 400 000Ft, cellulózos 100 000Ft (befújás), és a kettő között még hasonló összegek.
A cellóz gyapotos nem lenne rossz, csak épp nem találok semmit róla, a gyártó és a kivitelező weboldalán kívül, ami, lássuk be, nem feltétlenül hiteles.
Szerintetek mivel érdemes próbálkozni? 4X különbség nem apróság, különösen nem ekkora összegben, és ha hinni lehet, a befújós megoldás kicsit hatékonyabbnak tűnik.
Ha van, aki ért ehhez, nagyon szívesen meghallgatnám a véleményét.
Nem írtad el?
Kőzetgyapot 400...a fújós 100??? hol? Milyen vastagságban?
Nekem,-igaz PUR-hab/szórt/a 115m2-re milla~hármat adtak árajánlatba az ősszel...
Ez a befolyás baromság, divat volt 2-3 éve, egy két helyen fújtak aztán csak a baj van vele.
Ahol rendesen befújták nem hőszigetelt semmit - ellenben az összes párát összegyűjti és áznak a lakások.
Sok helyen meg be sem fújják aztán azt mondják hogy be van fújva.
Valami nem stimmel itt.
40m2 15cm vastag jó minöségű kőzetgyapot 80 000 Ft.
A maradék 320 000 forintér raknák be ?
lamda = 0,038 knauf 15 cm táblás gyapot csak 2160 Ft/m2 x40 = 86400 Ft
+ Pára áteresztő fólia 75 m2 160g osból 22000 ft
Eszerint van rajta 290000 munkadíj! Keress másik embert vagy csináld le te
"40m2 15cm vastag jó minöségű kőzetgyapot 80 000 Ft."
Hulladékot is beleszámoltad ? Vágás után 20% mehet a kukába. Fóliánál is van hulladék. Plusz rögzítés. Plusz rezsiköltségek. Vagy a munkadíjba építse bele? Tökmindegy. Meg naponta kell új kesztyű. De a fűrészek is gyorsan kopnak kőzetgyapot alatt. Ez így nettó 7800 forint négyméterár, ennyiért én el se vállalnám.
"Hulladékot is beleszámoltad ? Vágás után 20% mehet a kukába. Fóliánál is van hulladék. Plusz rögzítés. Plusz rezsiköltségek. Vagy a munkadíjba építse bele? Tökmindegy. Meg naponta kell új kesztyű. De a fűrészek is gyorsan kopnak kőzetgyapot alatt. Ez így nettó 7800 forint négyméterár, ennyiért én el se vállalnám."
40 m2-t akar szigetelni, 75 m2 egy tekercs fólia, nehogy már ne legyen elegendő!
Kőzetgyapot vágó kés 3-4000 Ft
nem számoltam hulladékot, ez hiba volt tény, de a hulladék nagy része felhasználható. Nem mindenhova jó a 600x1000 tábla, azaz sokszor toldani kell, vagy éppen egy 10 cm darab kell valahova!
+ 20%al az kb 100000 ft a szigetelés ára.
a szigetelést a gipszkarton profil is megtartja, ha meg légréteg kell 0,5 mm rozsda mentes drót és apró szeg cikk cakkba a gerendák között, max 5000 ft.
Mivel nem láttam a helyszínt így látatlanba azt mondom max 4 óra munka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!