Ha szigetelem a házat, mennyivel megy több hő a pince felé?
Szeretném körbe meg a födémet szigetelni,viszont pince felöl nem akarom.
Az alsó rész az magas pince,a föld felett még nyúlik vagy 3 méter magasba,és onnantól felfelé pedig a lakótér van.
Lent krumplit tárolnánk, és bármely más termelt zöldségféléket.
Ha megvan pakolva lent a hely,adja a párát rendesen.
Ezért viszont a pince felső 3 méterét szigeteletlenül hagynám.
Vegyestüzelésű kazánnal fűtök majd.
40-es fal,12 cm grafitos t teszek rá.
Szerintem jól.A másik háznak majdnem a ereszcsatornájánál kezdődik az első födém,tehát a lakótér alja.Magas a pince,lefelé a földszinttől meg másfél méter.
Igazából az érdekelne hogy adódna-e össze annyi meleg hogy ne kelljen a terményekre fűteni mondjuk -20 foknál,lent van a kazán is,csak sok a helyiség és az egész alatt pince van.
A rengeteg pára miatt én nem merem szigetelni.
Ja még egy kérdés.
Van egy padlásfeljáróm is ennek a háznak,és ott én nem fűtök,tehát külső a fala is,ezzel a résszel mivan ilyenkor,nem szabad szigetelnem ugye,vagy esetleg kőzetgyapottal? Ilyenkor mi a teendő,ezt a részt ki kell hagyni szigetelés ráhagyással?
Fűteni nem akarom feleslegesen.
Másik háznál se fűtöm a kinti beépített teraszt,csak az a belső fala hideg,viszont védett a széltől.
Ha nem egybefüggően szigeteled a külső falad. Hőhidas lesz, rengeteg penésszel.
(hő)szigetelés forumba ird ezt ki, majd ott részletezik
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!