Kezdőoldal » Otthon » Felújítás » Milyen lakk lenne jó nekem?

Milyen lakk lenne jó nekem?

Figyelt kérdés
Kövekkel lett burkolva a zuhanyzó, és mikor vizet, kap, akkor adja ki a szép élénk színét. Ezt szeretném lefixálni valahogy, ami tartós, bírja a melegvizet, meg vízzáró.
2019. jan. 15. 21:17
 1/3 anonim ***** válasza:
Márkától függetlenül,kétkomponensű 2k színtelen lakk.Magasfényű,ellenáll az időjárás viszontagságainak,így természetesen a víznek is.Autófényezésnél használják,viszont kapható spray-dobozos,0.2-0,4 literes kiszerelésben is.Ez a drágább megoldás,3-6000 ft között van egy spray.Az olcsóbb megoldás mondjuk a Motip Very Well,ez szinte mindenhol kapható,színtelen kül-beltéri lakk,kb 1000ft egy 0.4 literes spray.Nem tudom mekkora felületről van szó,de valószínűleg az utóbbi,olcsóbb lakk is megfelel a célnak,bár köveket sosem lakkoztam így nem tudom hogy marad meg a felületén a lakk.Érdemes lenne letesztelni először zuhanyzón kívül,egy olyan kövön amivel burkolva lett.Lefújni,megvárni még teljesen kiszárad a lakk,és finoman körömmel,utána mondjuk eldobható máanyag késsel finoman megkaparni,karcolni a felületet,mennyire ellenálló.Ha tartüsnak tűnik,le kehet fújni a zuhanyzó kövezését,legalább 2 sorral.
2019. jan. 15. 22:39
 2/3 anonim ***** válasza:
Lakk nem jó, hanem vannak speciális kőkezelő szerek, amelyek műgyanta alapúak, és mélyen beszívódnak a természetes kövek pólusaiba,és ott megkötnek. Nagyon híg állagúak, színtelenek, mégis amikor 24 óra száradás után megkötnek "élettel" teli lesz a kő, visszanyeri eredeti színét. Ilyen pl a kőbalzsam, vagy ez is jó [link]
2019. jan. 15. 22:41
 3/3 anonim ***** válasza:

Létezik a Kemikálnak a kőbalzsam és a betonlakk nevezetű impregnálói. Érdemes megnézni őket.

Kőbalzsam, színélénkítő, víztaszító kőkezelőszer

Nedves hatású színélénkítő, víztaszító, kőkezelő szer. Megóvja a szívóképes építőanyagok természetes szépségét és biztosítja tartós épségüket. Védelmet nyújt a fagykárok ellen, és jelentősen megnöveli a kültéri építmények élettartamát.

A Kőbalzsam emellett élénkíti, felfrissíti – az alapszíntől függően esetleg mélyíti – az eredeti színeket. A kezelt felület – a kő fajtájától, ill. az alapfelület anyagától függően eltérő mértékben érvényesülő – esőzést követő állapothoz hasonló, nedves benyomást kelt.

Kőbalzsam enyhén ferde, ill. vízszintes felületeken is alkalmazható.

Alkalmazási terület

Szívóképességgel rendelkezô természetes kövek, tégla, cserép, mészkô, továbbá szilikátbázisú járó-és falfelületek impregnálására, az esztétikai megjelenés fokozása, és idôjárás elleni védelem biztosítása céljából. Külsô és belsô, új vagy régi felületre egyaránt alkalmazható.

A termék vízszigetelés pótlására, helyettesítésére nem alkalmas, víznyomás esetén használata nem javasolt.

2019. jan. 16. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!