Beltéri fa bútorok készítésénél a 4 réteg vastaglazúrral bevont fa felületeket érdemes, szükséges lakkozni is a tartósság érdekében?
Adott egy pine yellow fából készült bútor (ágykeret), amit Boróka vastaglazúrral vontam be. 4 réteget vittem fel a fára.
Elégséges ez így vagy a tartósság és felületi ellenállóság, kopásállóság miatt még érdemes vagy szükséges lakkal is bevonni?
Beltérre? Minek?
4 réteg lazúr után már kültéren sem kell.
Azért lett 4 réteg, mert az árnyalatot (dió) így tudtam sötétíteni.
A munkát veltérben végeztem, két nap alatt. Naponta két réteget vittem fel, közel négy óra száradás után.
A végső felület szép és sima. Száraz és nem ragad.
Lakkozásra azért gondoltam, mert vannak olyan részek -pl. ágyrács látszó kerete, ágykeret dekorációs rátétjei- amik használat közben nagyobb súrlódásnak lehetnek kitéve.
(Ágyról felkeléskor, lefekvéskor gyakrabban hozzáérhetünk ezekhez a felületekhez.)
Ezért gondoltam, hogy ha vinnék rá 2 réteg parkettlakkot, akkor az komplettebb védelmet adna a lazúrozott felületnek.
Korábban beltéri fenyőfa lépcsőt kezeltem ugyanígy, és ott strapabíró felületet kaptam.
Igaz, egy bútor felülete kevesebb igénybevételnek van kitéve, mint a lépcső.
Szóval azt mondjátok, hogy ezzel a 4 réteggel is megfelelő lesz a bútor felülete?
Az 1. válaszolótól kérdezném:
Milyen egyszerűbb, gyorsabb, olcsóbb módot/eljárást javasolnál ugyanezen cél elérésére?
Köszönöm a hasznos információkat.
Már csak az érdekelne, hogy hol van az a "nálunk..."?
Írnál linket vagy cégnevet, elérhetőségeket? Bizonyára másoknak is hasznos, ha tudjuk, hogy hasonló helyzetben hova lehet fordulni termékekért, megoldásokért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!