E jelű gerendával váltották ki. Mit tegyek?
Sziasztok.
Volt egy főfal szakasz ami fa födémgerengákat tartott, és a fal mellett kb 1.5meterre a födemgerendákon egy mestergerenda, rajta pedig 3db székoszlop..
Kiváltotta a kőmüves..
3db pillert húzott fel, 30x30as zsalukövet öntött ki betonnal, vasalattal... alattuk normalis beton alap...
A pillérekre rakott 2db E jelű gerendát...
A 6.6m hosszú gerendák, két szélén, és középen alá pillérezve...
A gerendák közét bevasalta, majd kiöntötte betonnal...
És én most olvasom hogy az e jelű gerenda mocskosul nem alkalmas áthidalónak..
A szekrezet majdnem 2éve áll igy, hibát, problémat nem tapasztaltam eddig...
Tetőt is szeretnénk majd ujat csinalni, komplett szerkezet, stb..., azt nem székállással, hanem vissza függesztve akarom majd...
Szóval ha meglesz a tető, kb 1-2év mulva, akkor új székállás nem fogja terhelni a fafödemet, és a gerendakat sem...
Arra is gondoltam hirtelen, hogy ha le lesz bontva a szerkezet, akkor az E gerendák fölé berakni egy I tartót, vagy egy 15x15ös gerendá telljes hosszban, és arra vissza függeszteni a meglévő fa födemgerendákat??
Statikus ismerős volt kint anno,elhivtam, de mas okbol kifolyólag... látta az e gerendás megoldást, de ő nem jelezte nekem hogy egy nagy hibát vétett a kőmüves...
Ti ebben a helyzetben hogy orvosolnátok ezt a barkácsolást??
Most ugy nez ki az egész, hogy ketté van ugye osztva a gerenda a 3piller miatt...
A két köz 3.1-3.1méter..
Köszönöm hogy ezt megirtad...
Igen, mivel amit olvastam én is, hogy két támaszú, felmentem es megneztem, hogy esetleg pillér tengelyen meg van e durranva, vagy akarmi kárododast látok e...
Hála Isten majdnem 2év elteltevel még egyenlőre nincs repedés, törés....
Fentre egy 15x15ös gerenda a pillerek fölés, és arra vissza függeszteni a gerendákat hogy osztódjon a teher, baromság?
Bár ugy felfüggeszteni, hogy egyenletes legyen, az kb szerintem képtelenség lenne... vagy egy I tartót be, és arra pántokkal vissza függeszteni a 2 E jelűt??
Nem tudom sajnos..... de lehet ez az utolagos toldozgatas mar putrálás lenne... :(
Remelem az hogy függesztőműves lesz majd a tető, valamelyest orvosolja ezt a fantasztikus munkát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!