Sima vakolatra lélegző vakolat?
Az a helyzet, hogy a fürdő felőli falunk elkezdett vizesedni, salétromosodni. Az okát kiderítettük, valószínűleg az alábbi két dolog játszhatott közre:
1.) luk keletkezett a sarokban a csempefugán
2.) a ház háta mögött, a falnál csőtörés volt és hetekig áztatta kívülről az egészet
Ez a kettő már megoldva, viszont le kellett vernem az átázott - penészes - salétromos réteget, de első körben csak a vakolatig ütöttem le mindent.
Itt ért a (pozitív) meglepetés, mert úgy néz ki, azóta már megszáradt a vakolat, így azt egyelőre még nem vertem le. A kérdésem pedig a következő (ez a két opció van a fejemben):
1.) Ha a kiváltó okot már megszüntettük, és a vakolatot kiszárítjuk, penésztelenítjük, akkor utána mehet rá a glett, majd a festés, és mindenki boldog, vagy
2.) vettem lélegző vakolatot, és arra gondoltam, hogy vékonyan rákenem a mostanira. ez lehetséges, vagy le kell mindenképpen előtte a régit verni, ha újat akarok felkenni? illetve szerintetek egyáltalán érdemes-e most újra vakolni?
köszönöm a válaszokat!
Köszi a választ. Kőműves kalapáccsal végig ütögettem, a vakolat nem porlik, nem akar lejönni sehogy sem, ezért kérdeztem.
Lehet akkor csak penésztelenítem, kiszárítom, aztán visszaglettelem szépen és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!