Házat kívülről szigetelni így is lehet?
Láttam már úgy hogy a régi, eredeti vakolatra tették a szigetelő elemeket, de láttam olyat is, hogy leverték teljesen a vakolatot, és csak úgy natúr tették rá a lapokat, és aztán azt vakolták, színezték be.
Utóbbi jobb megoldás nem? A régi vakolat leeshet elválhat a faltól idővel, és akkor viszi magával a szigetelést is gondolom.
És szerintem az a 2 centivel vastagabb szigetelés kiváltja a levert vakolat addigi szigetelő erejét (már ha volt).
Nekem lett volna mit javitani, de nem lett javitva.
Na és igen, pogácsázva lett feltéve. Öt ponton ragasztva. Elég méretes dübellel a 4 sarok és középen fogatva. 15 éve felrakva. Idáig semmi baj nincs vele.
Ha jó állapotú a vakolat, nem kell leverni, mert egyrészt plusz munka, másrészt pedig a fal légtömörségét javítja, nem baj, ha ott van.
Ha viszont laza, vizes, málik, akkor nem szabad szigetelni.
Kopogtasd meg. Ha kong, mint a korhadt fa, akkor le kell verni.
A dübel teszt meg pofon egyszerű. Befúrsz, beütsz egyet és megpróbálod kihúzni...
Laza màlló részeket el kell távolítani. Majd újra vakolni. Ha ez kellően nagy felületet jelent akkor gazdaságosabb leverni az egész vakolatot.
Más:
Szakszerűen úgynevezett pont perem módszerrel kell a lapokat meg kenni.
Ha csak pontokban kerül ágyazóhabarcs a lapokra, akkor a szigetelés alatt egy a szigetelő képességre káros légmozgás alakul ki. A levegő nagyon jó szigetelő anyag. De csak addig, amíg nem mozog. Ezért van a szigetelőanyagokba minél kisebb cellákba zárva.
Az ílyen lustán készített szigetelés akár 30%-al is rosszabb szigetelő képességű lehet mint a szakszerűen kivitelezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!