Érdemes-e a családi házam falát, amit kivűlről nem tudok, belülröl szigetelni? Én úgy gondoltam, hogy a vályogfalra beülröl felraknák 3 cm vastag párnafát, a közöket kőzetgyapot kitöltöm és az egészet gipszkartonnal lefedem.
5 cm kőzetgyapotot azért érdemes tenni .Ehhez meg már vastagabb párna fa is kell.A tető lécek lehetnek alkalmasak
Lehet azért gondoltál párna fára,mert könnyebben dolgozol vele,mint a gipszkantonhoz alkalmazott fém idom szálakkal .
Nálunk ez a megoldás volt ,nagyon jó eredménnyel .
Bocs,1 es voltam,utána kérdeztem szakembernél.
Azt mondta a párnafa azért nem jó megoldás,mert vetemedhet,főleg ha kis nedvesség is érheti,és ekkor elrepednek a gipsztáblák .Ezért van a keret nálunk is fémből .
Remélem még nem késtem el a helyesbítésemmel .
Felesleges körben a falakat belülről 3 cm vastag kőzetgyapottal szigetelni, ha felfelé és lefelé megszökhet a hő. Még 5% fűtési költség megtakarítást sem érnél el.
Ezzel a megoldással csak azt érnéd el, hogy a falazat mint hőtároló tömeg megszűnne. [Hiszen a belső fűtés elől lehőszigeteled a falat.] Csak addig lenne meleg bent, míg megy a fűtés...
...utána őrült tempóban esne bent a hőfok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!