Víz a kanapé alatt, hogyan?
Pára.
Páramentesítő készülék kell. Meg ilyen tablettás páragyűjtő.
Hát, azért a páránál komolyabb dolog, ha tócsa van... Meg az nem a padlón csapódik le, hanem a homlokzati falak sarkainál, az hidegebb pont, mint a padló. Viszont írtad, hogy rengeteg vizet felszív a falad, az onnan simán átszivároghat, folyhat akárhova. Lehet, hogy olyan a lejtés, hogy ott gyűlik össze. De a padlóból is szívódhat fel.
A fél méter vastag vizes fal alapján gondolom vályogház. Milyen magasan van a padló a külső terephez képest?
Gondolom alapozás, vízszigetelés nem nagyon van.
A kanapé alvásra is szolgál?
Mert nálam emiatt penészedett be az egész ágyneműtartó.
A föld hideg, a tested meleg, kész a páralecsapódás.
Vettem hungarocell lapokat és felragasztottam a kanapé/ágy alá és még a falhoz is raktam körbe olyan magasan, hogy ne látsszon ki. Azóta megszűnt a probléma. "Szegény ember vízzel főz!"
Első, tudod te mit beszélsz? Támogatnám,hogy az ilyen tablettás parasztvakításokat kitalálok és erősen nyomatók halálbüntetést kapjanak. Semmit nem érnek, de a kicsi gépek sem sokat, finoman szólva. Pára esetén rendes gép kell, ami napi sok litert tud kivenni a levegőből. Persze ha vizesedik egy hely, annak meg kéne találni és szüntetni az okát.
A kérdésre passz, de azért én megnézném a párát, biztos, ami biztos. Szárazabb levegő nehezebben csapódik le, de ha van hideg felület, az könnyíti a dolgot, ugyebár.
Mekkora hézag van a kanapé alja, és a padló között.
Ha kicsi, akkor értemes a kanapé alá berakni 2 db 10cm-es négyzetoszlopos fát, hogy nagyobb legyen a hézag.
Akár ideiglenesen is, mert akkor napi szinten látnád, hogy van -e vizesedés, vagy honnan jön.
Mert Sajnos ennyiből nem lehet egyértelműen megmondani, hol a hiba gyökere.
Ki kell hívni szakembert és a vizesedés okát megszüntetni
Közös képviselőt ezért fizeted
páraelszívó van, nagyteljesítményű és ebből következik, hogy nagyon ritkán menne a kritikus 80% fölé, nagyrészt 60-65% közt mozog. Régi társasházi tégla lakás, földszinti, alatta pince valószínű
Az lehet, hogy az új kanapé és a padló közt kisebb a rés, mint a régi kanapé esetén.
Tehát közösképivselőt hívni, hgoy hívjon szakambert és nézzen rá. Oks, köszi, a többi tanácsot is, valószínű van amit kipróbálok
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!