Tombhazban elunk es olyan festot hivtak a lepcsohaz kifestesere aki nem ad szamlat. Ti kifizetnetek a ratok eso reszt?
2018. nov. 24. 18:46
1/10 anonim válasza:
Mennyi volna számlával, mennyi a különbség? Végül is igen, de csak a munka elvégzése után, előlegről szó sem lehet.
2018. nov. 24. 18:52
2/10 A kérdező kommentje:
Szamla szoba sem johet ennel a valakinel. Szerintem felhaborito, hogy fizetjuk a kozos koltseget es olyan embert hivnak aki nem ad szamlat igy zsebbol kell kifizetni. Kb 9000 forint/lakas.
2018. nov. 24. 18:55
3/10 anonim válasza:
Ha számlát ad, azt is nektek kell kifizetnetek, csak a közös költség felújítási alapjából. Az a pénz sem a bokorban termett, hanem a havi befizetésekből.
Mondjuk én kk. vagyok, de csak számlával dolgoztatok, mert akkor van helye reklamációnak, illetve akkor van garancia a munkára és nem utolsó sorban, nem teszem ki magam gyanúsítgatásoknak.
2018. nov. 24. 19:01
4/10 anonim válasza:
Ha ADNA számlát, akkor jóval többet kell fizetni, és ugyanúgy nektek kell, mint így. Nem tudom, neked miért lenne jobb másfélszer ennyit kiadni ugyanazért a munkáért.
2018. nov. 24. 19:11
5/10 anonim válasza:
De így hivatalosan el se lehet számolni a Társasháznak, hogy hova adta ki az adott összeget...
Vannak nem ÁFA-körös emberek is, idén 8, jövőre, 12 millió jövedelem alatt ÁFA-mentes egy tevékenység.
Azért havi 1 misi nettó elég szép magas bevétel ahhoz, hogy sokan essenek az ÁFA-mentes körbe!
Tehát ad számlát, de nem kell rá ÁFÁ-t kifizetni.
2018. nov. 24. 19:39
6/10 A kérdező kommentje:
Mondjuk azert lenne mas mert az a penz mar meg van es nem mindenkinek mindegy, hogy karacsony elott a futesi szezonban van-e plusz 9000 forintja vagy nincs. Nem mellesleg az a penz all a bankban, mert itt csupa nyugdijas van es nekik pl fontosabb decemberben kifestetni a lepcsohazat, mint egy bejaratiajto csere(ami tenyleg szukseges lenne). Es igen tudom, hogy dragabb es az is az en penzem de azt mar kifizettem es azt pont az ilyen dolgokra fizetem. De mindegy csak egy kerdes volt. Inkabb a sarkamra. Koszonom a valaszokat.
2018. nov. 24. 19:54
7/10 anonim válasza:
Értem, hogy miért vagy kiakadva.
Igazság szerint ezt a munka megkezdése előtt kellett volna tisztázni. Szavaztatok róla lakógyűlésen? Ott kiderült, hogy ez egy számla nélküli munkavégzés lesz?
Egyébként szerintem még így is ki lehetne fizetni a Társasház számlájáról, elég lenne hozzá, ha egy megbízási szerződés lenne a festővel, az alapján már teljesíthető lenne. Már csak amiatt is, mert bármilyen reklamáció lenne esetleg a későbbiekben, akkor most mivel igazoljátok az elvégzett munkát?
2018. nov. 24. 21:30
8/10 anonim válasza:
#4 Azért kis butus, mert ami adót és járulékot a szakember úr nem óhajt befizetni, azt Öntől is veszik majd el közvetve.
Bevállalos közös képviselő lehet, megállna a hűtlen kezelés.
2018. nov. 26. 02:27
9/10 anonim válasza:
Plusz ha valami nem stimmel és újra kell valamit csinálni, a szaki meg esetleg eltűnik, a közös képviselő nem fogja zsebből fizetni a javítást/újracsinálást.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!