Miért nem "fogja" a sziló a konyhai szegőt?
Konyhai felújítás,új munkalap,új csempe...
A szegőt akartam szilikonnal felragasztani,de nem ragadt.
Azt hittem,az obis olcsó sz..,vettem komolyabbat,drágát,Fishert,az sem akarja...
Mit tegyek?
Azt is jó lenne tudni miből van a szegő.
Szilóból két fajta van: szaniter és univerzális (legalábbis kommersz forgalomban).
A szaniterre való pl. az akrillt nem fogja. De rozsdamentes acélt is ritkán szokott megfogni mindkét féle. El kéne olvasni a technikai adatlapot és megnézni, hogy a szegő alapanyaga nincs e a kivétel listában.
azért mert olyan típusú műanyagból van amit nem fog a szilikon.
egyébként ezekhez a szegőkhöz van gyári lefogató és abba kell belepattintatni. soha nem ragasztottam még ilyet, legalábbis amit az IKEA-ban szoktam venni ahhoz van egy alap amit lecsavarozok, aztán abba pattintom a szegő profilt.
#2 amiről te beszélsz az az ecetsavas és a semleges szilikon.
az ecetsavas bizonyos fémekre (réz, króm, horganyzott acél stb.) nem jó mivel a sav megmarja a felületet így oxid réteg keletkezik amitől egy idő után elválik a szilikon.
viszont kevés műanyagra tapad, de az üvegre, fára, kerámiára kiválóan köt.
és a vízterhelést is bírja (pl akváriumok ragasztásához használják)
a semleges (neutrális) szilikon való az olyan felületekre ami érzékeny lenne az ecetsavra. és a legtöbb műanyagot is fogja PVC, különféle polikarbonátok, poliakril, viszont az állandó vízterhelést nem bírja.
Maga a szegőt nem ragasztja.
A bútor oldalára,a csempére,valamint az "obi~gazdaságos" munkalapra ráragadt,alig birtam utána leszedni,viszont maga a szegő nem szereti valamiért.Délután kaptam egy tippet egy "mekk~mestertől",hogy nitróval zsírtalanítsam a szegő hátulját,és durva szemcsés lepketárcsával tulajdonképpen karcolgassam össze.
Holnap kipróbálom egy kis darabon,hogy így mi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!