Hogyan és mivel lehet eltávolítani újrafestés előtt a gáztűzhely feletti ferde tető/mennyezetről (gipszkarton) a főzés miatti zsíros fröccsenéseket és a gőztől rácsapódott zsíros filmréteget?
Egy tetőtéri konyhában a gipszkartonnal burkolt ferde tetőrész (mennyezet) alatt van a tűzhely. Főzés közben a felfele távozó gőzpára ezen a felületen csapódik ki és rárakódik. Szinte filmréteg szerűen bevonja.
Időnként -amikor a tűzhelyet és környékét tisztítom- hideg zsíroldóval le szoktam dörzsölni, de nagyon hosszadalmas munka. Több órát elpepecselek így egy kb. 1 m2 síkkal.
Van jobb, bevált módszeretek ilyen problémákra?
Milyen anyagokkal és hogyan lehet a zsíros réteget jól eltávolítani?
A problémás terület eddig egyszer volt festve, amikor beköltöztünk. Most festenénk másodszorra. Diszperziós falfestékkel, amivel a helyiség többi falát is.
Az is érdekelne, hogy van-e olyan valóban mosható festék, amivel érdemesebb lenne a tűzhely fölötti részt festeni. Olyan festékre gondolok, ami olyan felület ad, mint pl. az olajfestékek. Azokról biztosan könnyebben eltávolíthatók a zsíros rárakódások. Akár már főzés után egyszerűen letörölve a problémás felületet.
Köszönöm, festék akkor már biztosan lesz a végmunkához. :) (Ment a kis zöld kezecske.)
A zsíros felület megszüntetésére is tudnál, tudnátok ajánlani anyagokat és módszereket?
Latex alapú festékkel érdemes lehet. Ha egy nagyobb festékboltba bementek, akkor tudnak felületet mutatni, hogy milyen lesz és szerintem segíteni is tudnak a választásban. A kérdés, hogy más módon nem lehet-e megoldani a védelmet, hiszen ha a fröccsenő dolgok érik, akkor valószínű a gőz is, ami a gipszkartonnak azért annyira nem kedvez.
Páraelszívó, csempe, tűzhely áthelyezés, bármilyen egyéb felület védelem esetleg. (Sajnos nem igen tudom elképzelni a leírtak alapján milyen elrendezésű is a konyha, így ötletelni is nehéz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!