Hosszú éve lakatlan házban hogy lehet begyújtani a gázt?
Minden golyóscsapot kinyitottam a vezetéken, először a gáztűzhelynél próbálkoztam, ereszti a gázt, de csak elfújja a gyufát, gyújtót. Mindegyik égőjénél ugyanez van.
Gáz szaga se igazán van, mint ott, ahol normálisan működik a gáztűzhely.
Azon kívül, hogy hívjak gázszerelőt, valami tippje van valakinek?
Köszönöm.
Gázgyújtó gyufát vegyél, ami jóval hosszabb az átlagos gyufánál. Mivel a gázcsövekből az évek alatt kiszökött a gáz, meg kell várnod, míg a csőrendszer megtelik gázzal és maga előtt kitolja a levegőt. Ez van amikor hosszú percekbe telik. Egy csomag gázgyújtó gyufával, egy nagy hamutartóval (vagy vizes befőttes üveggel) amibe dobálhatod az elégett gyufákat, türelmesen próbálkozzál a gáztűzhelynél. Lehet, hogy 2 perc, de lehet, hogy 5 vagy 10. Attól függ mekkora hosszúságú a csővezeték a gázórától odáig.
Sikerrel fogsz járni, csak türelem kell hozzá.
Ha sikerült begyújtani a tűzhelyet, utána elzárva nem lehet gázszag. A tömítéseket vagy szerelővel, vagy szappanhabbal le kell ellenőrizni egy évek óta nem használt rendszernél.
Köszönöm, a gáztűzhelyet már sikerült begyújtanom, elég sokáig tartott, viszont a konvektorok kemény diók lesznek. :(
A tigázzal még kicseréltettem a nyomáscsökkentőt, annál éreztem gázszagot, el is zártam azonnal. Gázóra 2022-ig érvényes, máshol nem volt baj.
A konvektorokról le kellett tekerni a rávezető hollanderes csövet, kiengedni némi gázt, majd visszatekerni. Ezután már hiba nélkül begyulladt.
De szigorúan csak szellőztetés mellett!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!