A festhető, fűrészporos tapétának mik az előnyei a vakolatra festéssel szemben?
Figyelt kérdés
Nálunk otthon mindig a vakolatra volt festve (tégla lakás), viszont rengeteg otthonban látom, hogy fűrészporos tapétára kenik fel a festéket. Mi ennek az előnye? Mikor érdemes ezt a megoldást választani?2018. szept. 18. 14:09
1/6 anonim válasza:
Semmi előnye nincs, de legalább ronda.
2/6 anonim válasza:
Számomra a hangulat. A tapétázott fal melegebb, otthonosabb érzetet ad, mint a rideg vakolat.
Vannak nagyon szép mintázatú festhető tapéták. A fűrészporos nekem pont nem tetszik, a 90-es években volt nagy divatja.
3/6 Alain Delon válasza:
Nem kell javítgatni a kisebb repedéseket, lyukakat, mert ezeket elfedi.
4/6 anonim válasza:
Repedések ellen pár évtizede hálót alkalmaznak.
5/6 anonim válasza:
Semmi. Randa és cserébe nagyon tré munka leszedni. Én szeretem a festett vakolt falat is meg a dekortapétákat is, csodákat lehet már kapni belőle. Ha festett falat akarsz, de valami strutúrával, akkor már az üvegszálas tapéta sokkal jobban néz ki. Igaz, jóval drágább is.
6/6 anonim válasza:
Nekem az van/volt a gyerekszobámban, jó 20 éve bírja már átfestés nélkül (persze már most ráférne, de nem lakom otthon, így egyelőre nem is foglalkoztam vele). A vakolt helyiségekben már 2-szer festettünk, mert a hajszálrepedések hamarabb megjelennek, könnyebbem sérül, koszolódik.
Olcsóbb és egyszerűbb is, ha egyenetlenebb a fal, glettelés nélkül felragasztható. Egyszerűbb átfesteni is.
Hogy mennyire szép, az most nem volt kérdés. Otthon nem zavar, de lehet ez megszokás, tényleg sokkal szebb megoldások vannak már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!