Hogyan festhető a fűrészporos tapéta?
A lakásban, amibe költözünk fehérre festett fűrészporos tapéta van, a fürdőt leszámítva mindenhol. Én nem kifejezetten szeretem, de nem lesz keretünk és időnk sem a leszedésére, így szeretnénk abból gazdálkodni amink van.
Egy-egy falat színesre szeretnénk festeni, illetve csíkokkal feldobni.
Kérdés számomra, hogy szépen, egyenesre megfesthető-e? Egyáltalán le lehet-e úgy ragasztani a csíkokat, hogy ne folyjon alá a festék?
Mivel a plafon is tapétás, hogy nézne ki, ha minden elválasztás nélkül szimplán csak pár centivel a plafon alatt elválna a fehér plafon és a fal színe?
Hengerrel jól festhető. Vegyetek valami ilyen elválasztót a mennyezet alá, ez nem drága és szép elválasztást ad: [link]
A függőleges csíkok már problémásabbak, arra nincs ötletem.
Egyelőre nem biztos, hogy szeretnénk ilyesmi díszlécet, mivel nem tudom teljesen körbe rakni vele a szobát (műkő burkolat is van egy sávban), úgy meg szerintem hülyén nézne ki. Illetve az is fura, hogy a falon is tapéta van és a plafonon is, szimplán csak a szín miatt van léc.
Igazából akárhogy gondolkodom, nem tudok olyan ötletet, ami fejben tetszene (nyilván mert alapból a tapéta nem tetszik), de most nem is ez a kérdés lényege.
Én szeretem a fűrészporost, sokat festettem már.
Többféle méretű hengerrel (középen nagy, széleken kicsi - sarkokban lehet még 45 fokos szögben hajlított, hosszú ecsetet használni).
Szerintem nem néz ki hülyén a színváltás - nálunk sok helyen van, van, ahol egy fal színes és a többi fehér, máshol meg a falak színesek és a plafon fehér.
Festés előtt mérd fel, hogy mennyi réteg van rajta, mert ha sok, akkor sokk lesz az eredmény;)
Aztán a festék se mindegy, mert még le is áztathatod...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!