Hogyan kell oltott mésszel meszelni? Hogyan kell a meszet előkészíteni meszeléshez? Mivel kell a falat kezelni meszelés előtt?
Figyelt kérdés
Egy régi vályogházat kellene festeni, azt mondták hogy oltott mésszel, de nem tudom hogyan kezdjek hozzá. Legalább 15 éve nem volt meszelve.2018. szept. 6. 13:23
1/7 anonim válasza:
Veszel tüzépen oltott meszet, ebből raksz a vödörbe, elkevered vízzel, ne legyen túl híg. Ezt ajánlott átszűrni harisnyán. Budaiföldet is ajánlott bele tenni.
A fal milyen? Nem válik le róla a régi mész?
2/7 anonim válasza:
Tegyél bele fölözött tejet is, a kialakuló kazeinenyv miatt jobban tapad majd.
3/7 A kérdező kommentje:
Csak pár helyen van repedés a falon, és egy fél m²-en salétromos a fal, de nagyon szürke, és a sarkoknál szinte fekete. Nem válik le a mész és a falak is szárazok.
Azt olvastam, hogy ha egy évnél régebben volt meszelve, akkor valamivel kezelni kell festés előtt, hogy ne peregjen le a mész, de nem derült ki ,hogy mivel, de azt is, hogy kenőszappanos vízzel kell lemosni a falat meszelés előtt.
A konyhában elég zsíros a fal, ott mit tegyek?
2018. szept. 6. 14:12
4/7 anonim válasza:
Oltott meszettel nehéz festeni, de szerintem ne tegyél bele tejet, azt inni kell! Kikeversz vízzel jó sűrű anyagot és mondjuk 10 liter mészhez tegyél két marék cementet, jól keverd el, ha szükséges akkor szűrd át és ezzel a cementes meszettel menj át a falon kétszer, többször ne, mert fölösleges. Valószínűleg nem is fog takarni rendesen, de mihelyt megszárad, már látni fogod milyen a fal és ha igényli a következő réteget, azt már sima meszet és víz sűrű keverékével csináld.
5/7 anonim válasza:
Még az előző vagyok, csak lemaradt a lényeg! A nyáron újítottam parasztházat, az egyik szoba erős oronalila színű volt. Kegyetlen erős.... nem tudtam mivel kezdjek hozzá és bekevertem a sűrű meszetet cementtel, rámentem 2x (sok helyen átütött) vártam 1 napot és még 2x átfestettem a sűrű meszettel. Nagyjából elfogadható lett a szoba, eltűnt a lila átütés is. Csak a plafon picit szürkés, gondolom a kályhás tüzelés miatt. Ajánlották a kész diszperzites fehér vödrös festéket, de inkább ennél maradtam.
6/7 anonim válasza:
10 l kikevert mészbe tegyél 1 dl étolajat,könnyebben csúszik a meszelő ,marokecset.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!