Villanyszerelőkhöz szólna a kérdésem, vagy aki jártas az ilyesmiben. Mennyibe kerülne egy 50 m2 lakás teljes újra vezetékezése?
A 400 az elég olcsónak mondható, ha átlagot nézünk és a lakás tényleg 50m2 és persze ez (anyag+munkadíj) végösszeg. A mai modern villanyszerelést és az új szabványok szerint gondolkodva ez igazán nem nagy pénz. Mondjuk én csak 23 éve csinálom főleg pest megyében és Budapesten, de nyílván minden megyében vannak jó villanyszerelők... Csak meg kell őket találni :)
Egyébként ez nagyon összetett, mi van az árban mi nincs, milyen szerelvények mennyit és mit kell vésni stb... Én mindig órákat elbeszélgetek a tulajjal, van hogy néha napokig tervezzük hogy mi legyen. Kihozom nekik olcsón 150-200 körül, aztán eltelik pár nap hát ezt nem így kéne, nem úgy gondolták, ezt mégis csak oda és hát ebből nem ártana több... stb dolgok miatt a végén mindig feljebb megy a végösszeg. Szal hiába akar az ember jót, a kicsit ezt, kicsit azt dolog 100, 200 ezrekben van és utána meg pislog az ember. A másik oldalról meg ha számoljuk hogy hetekig odajárok (a sok variálásnak köszönhetően) elosztom a keresett pénzt az ott dolgozott napokkal, persze a tiszta hasznot számolva és kijön egy nevetséges napidíj. Ha számoljuk az üzemanyagot a mai olcsó árakon, az oda-vissza útat, az anyagbeszerzést, a parkolást akkor ezek a jólhangzó százezrek nagyon szépen eltudnak tűnni. Na és most hogy sajnáltattam magam, a tanácsom hogy keress egy jó villanyszerelőt és kerüld a kóklereket, valamint soha ne szerelj villanyt ha nem vagy villanyszerelő :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!