Panel lakás beltéri ajtajainál ez normális jelenség?
Életem első albérletében, Dunaújvárosban láttam hasonlót. Ez nem a "gyári" keret, valami igenügyes szaki csinálta így meg.
Ha nincsenek extra igényeid, akkor:
Bizony, az utóbbi az igaz.
A mi kerületünkben (Bp., XlX. kerület) is ugyanilyen technológiával épült a panelházak fele a '80-as évek első felében. És bizony ott soha nem is volt semmiféle poliuretán hab (purhab) vagy bármilyen más szigetelőanyag vagy tömítőanyag. Egyszerűen csak bepattintották a szürke műanyag takaróléceket a tokba és ezzel el is tűnt a hézag a szem elől. Hogy alatta mekkora rés tátongott, az senkit nem érdekelt, mert nem látszott.
Konkrétan a mi lakásunkban is ugyanez volt a helyzet, amikor 3 évvel ezelőtt megvettük.
Én kinyomtam óvatosan a hézagot purhabbal, ez sokkal nagyobb stabilitást adott az ajtónak is. A purhab felesleget (kikeményedés után) levágtam tapétavágóval, utána visszapattintottam a szürke takaróléceket, amiket lefestettem fehérre. Így már nincs alatta rés. Csináld magad akció volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!