Három fázis van a lakásban.2 kismegszakítót lekapcsolok ennek ellenére az egyikén 110 v-ot a másikon 60-at mérek. Ez mitől lehet? Aggaszt ez a jelenség.
Azzal kezdeném a mondandómat,hogy én nem igazán értek a villamossághoz ilyen szinten. Csupán azt írom le most,amit gondolok az eddigi tapasztalataimból/hallásból/. Akár tévesen is.
Először is, van olyan hogy áthúzás. Két vezeték között az elektromos áram át tud húzni. Ez fázisnál nem túl valószínű, hisz elvileg szigetelve van,de attól függ hogy hol és hogyan mérted ! Két fázis között szokott lenni feszültség. Fázis és nulla között szokás mérni azt,hogy mennyi a tényleges.
Vagyis (SZERINTEM!) ha kettő le van kapcsolva és fázis+nullával méred külön külön a fázisokat, az azt jelenti ,hogy vagy áthúzás van, vagy az adott fázisról valahogy átkötés van a többi fázisra. Legyen ez mondjuk a belső rendszereden keresztül. Például a 3 fázisú berendezések bekötéseinél stb. Én LAIKUSKÉNT ezt tudom elképzelni.
1# inkább ne írj ha nem èrtesz valamit.
Kèrdezőnek, attól függ, hol ès mihez kèpest mèrted. Mèrhettèl induktív ès kapacitív feszültsèget. Vagy valós èrtèket, ha egy másik fogyasztón keresztül keresztül visszajövő feszt mèrsz,ha közös a nulla; rossz a nulla földelèse, e mitt mèrsz mást. Ennyiből ezt nem lehet pontosan megmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!