Tűzhely vásárlása előtt állunk. A család nem tudja eldönteni milyent vásároljunk? (60 cm szélességű kellene) :villany, kombinált vagy csak gáz legyen. Az ára 150 000 Ft. Körül megfelelne. Fontos, hogy kis fogyasztású legyen.
Megszokás kérdése is.
Nálunk villany van, nem tökéletes, de azért megfelel, a párom ezt szerette volna. Anyámék maradtak a gáz főzőlapnál, de a sütő náluk is villany - ők is elégedettek.
Indukciós főzőlap és villany sütő, már nem használnék mást...
A főzőlap nem melegszik fel, nem égeti meg a gyerek kezét, amégis megfő az étel, jól szabájozható...
Nem utáltam semmit jobban, m8nt mokor egy recept kikötötte, hogy 200fokos sütő, én meg vakartam a fejem, hogy most mekkora gázra állítsam...
Ezt meg csak be kell állítani és kész.
Ha villany tűzhely fele húzol, akkor ott ki kell alakítani az elektromos táplálást. Egy elektromos tűzhely(kerámialapos indukciós) 6kw körüli, amihez általában 2-3 fázis kell. Az 1x16A nagyon kevès.
A villany sütő egyszerűbb, mert legtöbbször konnektorról üzemeltethető(persze ne a règi alu vezetèkről). Előnye, hogy a gázhoz 8x lègcsere kell az ègès miatt ès fűtöd a konyhát, a villany egy hőszigetelt zárt doboz. Jöl szabályozható, számos kènyelmi funkcióval(kiolvasztás, pizza sütès stb).
Én kombi párti vagyok. Sütő villany, a tűzhely gáz. Ha megnézed az éttermekben is meg a főzős műsorokban is ilyenen főznek. Nem véletlenül. Könnyű állítani, pl ha wokban készítesz valamit.
Igazából szerintem csak az a fontos, jogy a sütő ne -gázos legyen. A tűzhely meg ízlés kérdése.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!