Panelban a WC-be és a fürdőbe lehet szagelszívót bekötni?
Attól függ,hogy saját tulajdon-e és hogy érinti-e a közös részeket, illetve,hogy a társasház szabályzata külső falon elhelyezett vagy egyéb dolgoknál mit ír elő.
Mindent lehet,csak legrosszabb esetben jól megbüntetnek és visszabontatják veled.
Utána kell járni. Valahonnan az rémlik, hogy nem lehet, mert az a kürtő természetes szellőzését befolyásolná, de már nem emlékszem pontosan, illetve legfelső szinten nekem annyira nem is logikus.
Általában minden szint ugyanarra a szellőzőre van kötve. Többnyire wc, fürdő és sokszor a konyha is.
Nemtudom, hogy pl. a hangja nem lenne-e zavaró a többi lakónak.
Panelban nálunk állandó "huzat" volt, így azt mondanám, hogy a legutolsó panelunkban a szagelszívás természetes módon tök jól működött. Laktam olyanban, ahol nem, de azt gondolom, ott kompletten lehetett baj a szellőző rendszerrel.
Most újépítésűben lakom, sokáig nem volt ventilátor a fürdőben és "huzat" sem, ellenben büdös igen (értelemszerűen a többi lakó ventilátora hozzánk nyomta be a szagot). Tettünk be egy ventit, filléres tétel, nem is értem az előző lakó miért nem tett be. Ez gyakorlatilag azonnal orvosolta a problémát.
Nekem az az érzésem, hogy ez a szellőző rendszer más elven működik, ventilátorokra lett tervezve, míg a paneloknak van egy természetes "huzatossága", ami bekavarhat, ha te ventilátorokat akarsz ebbe építeni.
Kicsit járt körbe, de ha nem találsz kifejezett ellenjavallatot, akkor miért ne.
Laktam újépítésűben is, ahol pl. házirend volt, hogy a fürdő szellőző csőbe nem lehet bevezetni a konyhai szagelszívót, még is sokan megtették.
A páraelszívót nem kötöm be, az szénszűrős lesz.
Csak a legfelsőn lakom, a többiek szellőzését miért zavarok meg? Nem felfele szállna a levegő?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!