Ha sokáig (hónapokig, de csak 8-tól 6ig hétköznap) újítom fel a lakast megbüntethetnek csendháboritásért?
A felújitási munkák zaja nem tartozik a csendháboritáshoz.
Mindenki tudja az azzal jár.
Ne dőlj be a dumának .
Nem büntethetnek meg, mert ez nem csendháborítás, ... bár rohadt kellemetlen tud lenni, ha ez hónapokon keresztül zajlik, nap mint nap.
Nem lesztek túl népszerűek a házban, az biztos!
Én ezért untam meg a felujítást, mert mindenkivel balhézni kell.
Pár lakást azért megcsináltam, mondjuk én közel 100 kilós kopasz férfi vagyok, úgyhogy sokan nem kötözködtek..;)
Próbáld meg hétköznap 8-16 óra közt végezni a munkát, és ha lehet hétvégén ne..
Nem tudnak megbüntetni, csak blöfföl.
De jól csinálja mert bevetted..
Akkor én mit mondjak? Nekem a szomszédom szó szerint rám hívta a rendőröket, mert rántott húsnak való húst klopfoltam ki. Összesen 6 szelet húst. A rendősök azt mondták, hogy bejelentés érkezett, hogy verekedés van nálunk. A férjem mondta, hogy nos az asszony klopfolóval támad, de jöjjenek be, és nézzék meg az áldozatokat. Ha már ott voltak akkor ettek is.
Ne foglalkozz a panaszkodással. Legközelebb mond azt, hogy ha zavarja őket a zaj amit a betartott időben csinálsz akkor nyugodtan segíthetnek, így hamarabb végzel..
Hát ez jó volt 7-es!:):):)
A Kérdező reggel 8-tól, délután 6-ig, azaz 18 óráig barkácsol, nem este 8-tól reggel 6-ig!:D
"Megfenyegetett, hogy aláírást gyűjt ellenünk"
Oké, és mit szeretne az aláírásokkal?
Ha legközelebb találkozol vele Mondd meg neki hogy Hamarosan végez a burkoló is utána már csendesebb lesz mert a kövön is jobban gurul a műanyag motor.
A csendháborítás ma már kiterjed ugyan mindenre és a nap 24 órájára, de! Van indokolt és indokolatlan változata. Például indokolatlan a hangos zenehallgatás. Ez nem olyan, hogy "az én lakásom azt teszek amit akarok" vagy "már zenét se lehet hallgatni?". Lehet úgy hogy másokat ne zavarjon. Másik az indokolt mint a felújítás ami részben zajjal jár. Ha ez nem lenne indokolt akkor gyakorlatilag senki sosem újíthatna föl semmit az meg milyen lenne.
Függessz ki a napról és időpontról tájékoztatót, lehetőleg előre. Azt pedig a hétköznapi szokásos munkaidőben végezd. De olyan nincs, hogy ne lehetne felújítani. Ugyanakkor ez a többi lakó joga is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!