Mik most a szabályok gázkonvektor cseréjénél? Kötelező béleltetni a kéményt?
13: Írtam már, hogy a friss kéményseprési jegyzőkönyvek tanúsága szerint megfelelnek mindne előírásnak a béleletlen kémények is.
NEM EZ VOLT A KÉRDÉS.
Kérem, aki nem tudja a feltett kérdésre a választ, NE ÍRJON!
Társasházi lakásomban tavasszal cserèltettem konvektort, de az parapetes volt. A csere után újabban felül kell vizsgáltatni a rendszert, ès a cserèt papirozni(mit mire). A felülvizsg 5E be került ès a cserèt vègző cèg csinálta.
Nálunk betonos a kèmèny, bèlelve nincs ès ezt nem is kell- közös kèpviselő mondta. Csak a nem jó állag van mindig feljegyezve. Ez egy vízmelegítők gyűjtőkèmènye.
Viszont ha felújítasz èrdemes a leendő villanybolylernek tápot kièpíteni, mert kèmèny bibi (gyűjtőkèmèny)miatt egy egèsz sornak kell hirtelen áttèrni villany bojlerra.
De pontos előírásèr hívd a kèmènyseprőket, mert sűrűn változik minden előírás.
KONVEKTOR + bélelt kémény? Na ezzel fusson mindenki még egy kört!
Ahogy KAZÁN esetében sem feltétlenül kell.
**13 as, azonos tipusu gázkészülék cseréjéhez (nem márka név) nem kell új gázterv .Ez még a cirkókra is vonatkozik .
A kények ellenőrzés megszűnt hatóságilag jan.1 el
Csak saját kérésre végzik el,díjtalanul.
A birságolás jogtalan volt,így jár aki nem ismeri a szabályt .
Ha új készüléket veszek,azért kell a kéményseprőket bevonni,mert ha van a háznak biztositása,és ha netán valami bajt történne,a bíztositó nem fizet.A kémény seprő igazolja,hogy a kémény a jogszabálynak megfelelően készült el .Az üzembe helyezést meg szerelőnek kell igazolni.
A kéményről meg 6 os válaszomban írtam .
Nagyon gyorsan változnak a szabályok,ami ma van,az "holnap" már nem igaz .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!