Szennyvizet, vizet lehet a házon kívül elvezetni? Úgy leszigetelni hogy ne fagyjon el?
Tetőteret szeretném beépíteni.A vizet és a szennyvizet az alsó szint bontása nélkül szeretném megoldani ha lehet(nagyszülők ott laknak).Az udvaron egy kis ásás után hozzáférnék a csövekhez.Ott ha rákötnék a vízre meg a szennyvízre azt házon kívül a falon fel tudom vinni?Természetesen nem én csinálnám hanem szaki! :-)
Van erre valami megoldás?le lehet szigetelni,burkolni hogy ne fagyjon el?
Mire lenne szükség hozzá?
Köszi a válaszokat!
A szigetelés kevés, mert nagy hidegben áthűl és befagy. A szigetelés max késlelteti a hűlést, de nem fűti. Csőfűtést rakhatsz a szigetelés alá.
A szennyvíz már meleg, így kevésbé fagy el, de rétegek fagyhatnak a cső falára és szükítés esetén dugulhat.
Inkább belül próbáld meg.
Egyáltalán nem jó ötlet és jó eséllyel az illetékes szolgáltató hozzá sem járul ehhez.
Tudom miről beszélek. Tavaly a tartós mínusz tízen fokokban előfordul több olyan esetünk is, ahol már a "csak" 60-70 cm mélyen lévő vezetékek is elfagytak (szennyvíz is).
A mérő aknában, fagyhatár alatt lévő cső szakaszok is sorra robbantak szét.
Vagyis szigetelés ide vagy oda én hülyeségnek látom a felvetést, nem véletlen, hogy nem alkalmazza senki.
A szennyvizet egyébként LE szokás vinni. :) És szintén nem érdemes falon kívül vinni.
"illetékes szolgáltató hozzá sem járul ehhez"
Az illetékes szolgáltatónak a telken belüli nyomvonal hoz nincs köze. A csatlakozási pontig van. De ahogy írták nem túl jó megoldás. Fűtőszál nélkül elfagyhat. (a szennyvíz is)
Köszönöm a válaszokat.
Gondoltam hogy ez nem jó ötlet,de egy kérdést megért,mert így ebben a témában nem találtam leírást sehol.Azért reméltem hogy valaki csinált már ilyet és van valami megoldás rá.Akkor marad a bontás.
Köszi még 1x!
"de befagyott szennyvízcsővel még nem találkoztam ha nincs dugulàs."
Ebben igazad van.
Egyszer úgy jártunk, hogy az utcai hálózat visszaduzzadt (nem volt visszacsapó a rendszerben) a társasház mélygarázsában lévő csövek teljes keresztmetszetben megteltek és átfagytak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!