Nemrég vásárolt lakásomba a mennyezetet szeretném leszigetelni. Érdemes álmennyezettel megoldani? És lesz-e penész?
Figyelt kérdés
Nyáron vásároltam lakást, 70m2-es (1.5 szoba, 3. emelet). Próbáltam körüljárni a témát de nem teljesen sikerült. Az oldalfalakat semmiképpen sem akarom leszigetelni a penész miatt és ha nem megy a fűtés akkor totál le fog hűlni a lakás ennél a megoldásnál.
Csak a plafont/mennyezetet szeretném leszigetelni, nem szeretném a szomszédot fűteni.Ablakok ki vannak cserélve.Van elég belmagasság.
Csak azt nem tudom, hogy csak a két szobát érdemes megcsinálni, vagy a fürdő kivételével az egész lakást?
Meg így gondolom az oldalfalak nem hűlnek le, talán nem lesz penész sem.
(a belső szigetelés már csak azért sem jó megoldás még ha vékony is, mert ha 12-16 órát nem tartózkodok otthon akkor könnyeben lehűl, ha nincs fűtés)
2016. okt. 7. 09:19
1/3 anonim válasza:
Ha van fölötted padlás, akkor fontolóra lehet venni a padlás felőli szegetelést.
2/3 A kérdező kommentje:
lakó van felettem :)
2016. okt. 7. 11:05
3/3 anonim válasza:
Szerintem egy társasházi lakásban teljesen felesleges az álmennyezet, ha laknak feletted. Ilyet akkor érdemes csinálni, ha feletted egy nyitott padlás van, ahol jár a levegő, tehát ami hő felmegy, azt egyből elviszi onnan a huzat. Ha egy lakás van fölötted, a tőled esetleg felszökő hő sokáig ott marad, és szigeteli a te mennyezetedet. Az, hogy eközben a feletted lakó szomszéd hőérzetét javítja, csak hab a tortán. Az oldalfalakkal meg az a helyzet, hogy ha szigeteled őket, elzárod a lakásodat a szomszédos falak konvekciós hőjétől. Többet ártasz, mint használsz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!