Mi a véleményetek befűti a fűrdőszobát egy 1800x900mm-es törölközőszárítós radiátor ha a fűrdő 5m2 és 2,7 a belmagasság?
Nem tudom, milyen a teljesítménye, az a meghatározó, plusz a hőszigetelés is fontos, plusz hogy mennyi hőt kap a szomszédos helyiségekből.
Egyes fürdőszobáknak egyetlen külső faluk sincs, az enyémnek (hasonlóan kicsi, a belmagasság kicsit kevesebb) viszont 2 is, az északi igen szeles sarkában van a háznak, igaz, extrém jó szigeteléssel, pedig a ház másutt sem áll rosszul.
Kb. semmit nem lehet mondani. Egyes fürdőknek a semmi is jó lehet, kapnak elég hőt máshonnan, körbe vannak fűtve. Másutt pedig annyi fűtés is kellhet, mint nekem az egész házamra...
Az se mindegy, mekkora a hőmérsékletigény.
Hány fokos vízzel fűtöd?
De szerintem igen.
Az én társasházi fürdőm 1,6x1.6(szinte fele a tiédnek)
És egy 450x1350-s nem íves van bent. Mika6 a kazán.
A fűtéshez alapvető információk. Légköbméterenként legalább 30-40 Watt teljesítményt szoktak előírni.
5m2 alapterület 2,7m belmagassággal az 13,5 légköbméter.
Számoljunk 40Wattal= 13,5 *40 W= 540Watt. Tehát legalább ekkora teljesítményű fűtőszálra lessz szükség. De ha legalább 700Wattos az se baj.
Annyi hogy mivel a törölközőszárítóban elég kevés víz van(érdemes desztillált vízzel feltölteni a vízkövesedés elkerülése és a fűtőszál óvása érdekében), így elég lassan melegíti majd fel a helyiséget-gyakran fog ki-be kapcsolni. Indító fűtésnek nem árt feltekerni magasabb hőfokra, úgy gyorsabban adja le a hőt. Majd kitapasztalod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!