Alubetetétes ötrétegű cső kulcsos idommal szerelésénél ez probléma lehet?
Van egy olcsó csővágó ollóm, viszont ha azzal vágok, sajnos nem lesz mértani pontossággal merőleges a vágás. Ez probléma lehet a kulcsos idom szerelésénél?
Azt olvastam, hogy merőlegesnek és sorjamentesnek kell lennie.
Kalibrálóm is van, az kissé trombitát csinál a csőből, félek, hogy a külkerület meghaladja az idom külső gyűrűjének átmérőjét. Ez minden kalibrálónál így van, vagy az is silány?
A kalibráló pontosan ilyen: [link]
A link nem jó.
A kalibrálóban van beépített 2 db penge ez fogja merőlegesre marni a cső végét.
Azért "trombita",hogy véletlenül se sértsd meg az O gyűrűt,amikor illeszted a csőre az idomot.
Nekem az a "négyágú" volt...2009-ben csináltam az egyész házat(kádár~kocka)központi fűtésre 16-s csővel. Az összes kulcsos idom. Idáig(kopp~kopp) még egyetlen egy szivárgás nincs.
Nem lesz azzal gond! Szánj rá fél méter csövet,és "gyakorolj" rajta. Teljesen nyomd//tekerd be a kalibrálót,hogy a tövén levő pengék is tegyék a dolgukat.
Aztán levágsz pár centit,és csináld,gyakorold tovább...
Köszi a válaszod!
Igen, ilyenem van amilyet Te is visszalinkeltél, bár ennél az árnál egy magánszemélytől kissé drágábban vettem egy fogó és hajlítórugó társaságában.
Úgy hallottam, hogy nem célszerű újrahasznosítani a kulcsos idomokat, így azokat csak élesben használnám. A fehér gyűrű alatti pengékről nem is tudtam. Úgy tudom hogy ez a fehér gyűrű a ferdén hagyott cső betolását hivatott megakadályozni, bár áttörhető. Mekkora erő kell normális esetben az áttöréséhez mondjuk newtonban kifejezve?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!