Nektek mekkora a házatok belmagassága? Főleg a régi tipusú vályogházak vagy régi téglaházak belmagassága érdeklne.
Tégla
Az egyik fele 380 (nyáron nagyon jó), a másik 250 (télen nagyon jó)
Részvétem, nem biztos, hogy meg fogjátok megszokni, az brutál kevés. Nekem is ennyi a belmagasság a szobámban, de itt jobbára csak ülök a gépnél, a ház "aktívabb" részén, ahol állni szoktam, azért jobb a helyzet. Néha belegondolok, hogy ott is ennyi lenne, brrrr... Így is azért bírom jól a 2,5 méteres, nem valami nagy belmagasságot, mert bármikor ki tudok menni a házból s a kilátásnál is rengeteg a tér.
Persze van, aki jól bírja a kuckósságot.
Nagy szobánál egészen durva lehet az ilyen apró belmagasság, még csak kisebb helyiségeknél láttam ilyet, de ott is nyomasztó kissé.
Ja, a régi vályogházak, amikben laktam, 2,5m körüli belmagassággal rendelkeztek. A mostani nem nagy régi és amúgyis tégla, a felső szint pedig új.
Nagynénémnél tudom megtapasztalni a 3 méteres belmagasságot (az pár évtizedes téglaház), jó érzés, a nagyszobának különösen remekül áll, de fűtésnél és függönyfelrakásnál megvannak a hátrányai.
Hali!
Nekünk a családi ház eredeti belmagassága 2,8 m, tavaly az egyik szobában lett álmennyezet gipszkartonból, az most 2,6 m lett, egész jó, nem nyomasztó, kellemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!