Csempézhetünk ilyen körülmények között?
Sziasztok, felújítunk egy házat, ahová az idén be szeretnénk költözni. Tavaly az aljzatot készítettük újra. Padlófűtés lesz, csövek a helyükön vannak, de a fűtésrendszer további része még nincs kész.
A napokban bejelentkezett a burkoló, hogy ha nincsenek fagyok, el tudná végezni a konyha, fürdő és előszoba csempézését.
Aggályaim vannak, hogy ilyen hidegben milyen munkát lehet végezni (napközben 5-7 fok, hajnalonként 0 környékén), a házban semmilyen fűtés nincs, ideiglenes elektromos fűtést nem akarok betenni, mert nem vagyunk ott, és ha gond van, leég a ház.
Az is zavar, hogy a padló még sosem volt felmelegítve, és bár száradással már nem lesz gondunk, komolyabb hőtágulást még nem szenvedett.
Szerintetek is kellene hagyni az egészet tavaszra, vagy csak én parázom túl a dolgot?
Burkoló anyagokat 5°C felett lehet bedolgozni. Az utánna következő 28 napban is e felett kell a hőmérsékletnek lennie.
Várj még.
Szia!
Szerintem várjatok inkább tavaszig. Az aljzat esetén pedig a padlófűtés mindenképpen legyen szabályosan felfűtve burkolás előtt. Ezzel sok problémát elkerülhettek a későbbiek során. Tudom, hogy ez időt vesz igénybe, viszont így megelőzhetőek azok a problémák, amelyek ennek hiányában felléphetnek.
Üdvözlettel: Dr. Burkolat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!