Mennyire nehéz egy kicsi fürdőszobát kicsempézni és leburkolni ha vkinek ebbe nincs semmi gyakorlata?
Elmész valamelyik barkácsáruházba, és kérsz -méretre vágatsz- kész csempepanelt.
Hazaviszed, és egyben felragasztod a falra.
Ollé.
Ha sok a kiugró, beugró, kád oldala, szűk helyek, akkor tapasztalat nélkül vért lehet izzadni ha nem olyan jó a kézügyességed.
De ha van affinitásod, kézügyességed, türelmed, illetve maga az alap, a fal jó, akkor bele lehet vágni.
Nekem életem első csempézése pl. nagy sikeerélmény volt. Jó volt a fal, jók voltak az anyagok, és csak egy sarkot kellett kicsempézni, tehát nem kellett sokat vágni, legózni.
Persze előtte én is megnéztem jópár oktató videót, aminek nagy hasznát vettem.
Nézd kérdező, ez amiről beszélsz, ez egy szakma. Iskolában tanulják. Nem ördöngösség ugyan, de nem egy-két youtube video megnézésével szerezték a képesítésüket.
Ha amúgy gyakorlatias ember vagy, netán foglalkozásod, vagy a hobbid is kézműves tevékenység, úgy érdemes tanulmányozni ezt is. Hátha te is meg tudod csinálni.
De ha humán érdeklődésű vagy és könyvelésből keresed a kenyeredet, akkor inkább fogadj egy szakembert.
Nem olcsó a szép csempe manapság.
Attól is függ a dolog, hogy új építésű kőművesek által szépen előkészített falat kell burkolni, vagy felújítás.
Ha utóbbi, akkor viszont bőven nem csak a csempézés a nagy szívás, hanem minden munkafolyamatot fontolóra kell venni.
Másik dolog, hogy ha nincs gyakorlat, akkor valószínűleg szerszámok sem. Azok meg pénzbe kerülnek akár veszi, akár bérli az ember. ... van az úgy hogy azokra bőven elmegy annyi, mintha szakit hívna - igaz azok megmaradnak.
Teljesen igazuk van az eddigi hozzászólóknak, hogy ez egy kőműves iskolában tanított szakma.
Aki nem járt oda évekig, az nem is tudja elbaltázni a függőlegest, a vízszintest, meg a derékszöget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!